Komende dinsdag speelt de Squadra Azzurra een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten in de Genkse Luminus Arena. Hoe komt dat?

Al meer dan 7000 tickets waren er vrijdag online (via de clubwebsite krcgenk.be) verkocht voor de interland Italië-VS die op dinsdag 20 november om 20u45 doorgaat in het stadion van KRC Genk. Een paar keer per jaar organiseert de Italiaanse voetbalbond FIGB evenementen buiten de Laars. Een paar jaar geleden kwam Stephan Poelmans, commercieel directeur van KRC Genk, bij een jeugdinterland tussen België en Italië in de Luminus Arena in contact met Stefano Pucci, die als wedstrijdmakelaar voor de Italiaanse federatie werkt. Pucci zocht een geschikte locatie voor deze wedstrijd, en na onderhandelingen kreeg Genk met zijn grote Italiaanse gemeenschap de match toegewezen.

Eerder probeerde Genk ook al eens een thuismatch van de Squadra Azzurra binnen te halen, maar in juni 2010 vond Italië-Mexico in Brussel plaats. In november 2013 organiseerde Genk al eens Japan-Nederland, toen de Japanse bond als organisator een stadion zocht dicht bij Nederland maar niet in het land zelf. Toen daagden in Genk 13.600 kijkers op. Eerder gingen in 2009 al eens twee interlands van de Rode Duivels in het stadion door.

Moeilijk vindt Poelmans zo’n wedstrijdorganisatie niet, ook al omdat interlands tegenwoordig onder auspiciën staan van de UEFA. ‘Onze organisatie staat er gewoon, dit is voor ons veel makkelijker dan pakweg een concert organiseren.’ Het aantrekken van mogelijke toekomstige Genkfans die in de regio wonen maar nog geen habitué van de club zijn, is één doel, het maken van winst speelt natuurlijk ook mee, geeft Poelmans toe. Hoewel de wedstrijd live op RAI 1 uitgezonden wordt, verwacht Genk dat met bezoekers uit België, Nederland en Duitsland komende dinsdag zo’n 12.000 man naar het stadion afzakt. Eén dag later staat nadat 80 kilometer verderop in Eupen, met Qatar-IJsland (tickets via KAS Eupen, as-eupen.be), ook al een interland geprogrammeerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier