Geoffry Hairemans

© BELGAIMAGE

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. Middenvelder kv mechelen

Politieagenten in Molenbeek werden betrapt op een kerstfeest met gourmet en Neymar organiseerde een vijfdaags festival in zijn woonplaats in Brazilië. Wat heb jij gedaan met de feestdagen?

‘Helemaal niks! Heel triestig, alleen met mijn vriendin en mijn tweelingbroer die bij ons woont. Ik wilde ook geen risico nemen. In maart had ik twee of drie vrienden uitgenodigd in mijn tuin en toen is de politie geweest. Ik heb toen een boete van 250 euro gekregen, terwijl de regels toen nog niet zo duidelijk waren en ik niet de indruk had dat ik iets deed wat niet mocht.’

Werknemers van een vakantiepark in South-Carolina in de VS vonden tot hun verrassing een buitengewoon grote goudvis in een meer, hij woog meer dan vier kilo. Kom jij tijdens de feestdagen ook wat bij?

Hahaha, ja. Meestal een kilo of twee door de kerstfeesten bij mijn papa, mijn mama en de schoonfamilie. Maar dit jaar geen gram, ook al hebben we het er wel van genomen met Kerstmis.

Een jonge Duitse piloot maakte een 300 kilometer lange vlucht boven Beieren in de vorm van spuitje, naar aanleiding van de start van de vaccinaties. Wat was jouw laatste slechte ervaring in een vliegtuig?

Een reis naar Bali. Een trip van 17 uur, net na een match waarin ik een kniestoot gekregen had op mijn kont. Je kunt je voorstellen… Ik was toen eigenlijk het liefst twee dagen rechtop blijven staan. En dan in zo’n vliegtuigzitje… Miserie!

Terwijl Jair Bolsonaro in Brazilië zweert bij hydroxychloroquine, is Goerbangoeli Berdimoechamedov, de president van Turkmenistan, ervan overtuigd dat zoethout een remedie is tegen covid-19. Welk placebomiddeltje werkte goed bij jou toen je klein was?

Mijn vader had de gewoonte om een zalf van Vicks op de borst te smeren. Hij zei dat ik daardoor beter kon ademhalen. En mijn moeder maakte een geweldige tomatensoep met balletjes. Daarna was ik doorgaans weer beter. (lacht)

Enkele dagen geleden toonde de Franse televisie een reportage over een zekere Tomy, een jongeman die tot dan onbekend was maar op korte tijd een ster werd op de sociale media. Tomy vist op Sint-Jacobsvruchten door ernaar te duiken. Maar wie is voor jou de man van het jaar?

Philippe Geubels, voor heel zijn oeuvre. Ik heb dit eindejaar zijn sketches in loop bekeken. Ik moet daar echt hard mee lachen.

Een vissersboot die tijdens de tsunami van maart 2011 verdween, is twee weken geleden weer opgedoken nabij het Japanse eiland Hachijov. De boot verdween 650 kilometer verder, in Kesennuma. Wat ben jij kwijt en zou je graag terugvinden?

Geen voorwerp maar een moment. Om te beginnen omdat ik niet materialistisch ingesteld ben, maar ook omdat hetgeen ik echt opnieuw zou willen, is met mijn broer samen op een voetbalveld staan. Als kind speelden we altijd samen, maar nadien zijn onze wegen gescheiden. Ik ben prof geworden, hij is amateur gebleven. Het is mijn droom om op een dag weer met hem te kunnen spelen.

Geoffry Hairemans
Geoffry Hairemans
Geoffry Hairemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier