Georges Arts: “Ik ben speler-trainer van de Oost-Vlaamse eersteprovincialer zaalvoetbal Gooik-Neigem ZVC. Een ambitieuze club, een leuke hobby en eigenlijk een vriendendienst aan voorzitter Martin Baert. Die man wil absoluut naar nationale. Hij is ervan overtuigd dat ik hem daarbij kan helpen. We draaien mee in de top van het klassement en kennen geen licentieproblemen. Ik hoop dat we volgend jaar de droom van onze voorzitter kunnen vervullen. We zijn goed uitgebouwd om die overstap te maken.

“Mijn oude knoken willen nog mee, zolang er minstens een dagje rust tussen zit. ( lacht) Mocht ik nog te intensief sporten, dan zou mijn knie tegenpruttelen. Maar ik wil niet als een oude man klinken. Sinds ik terugkeerde naar De Post – ik werk als bediende op kantoor voor het transport Gent – werd ik zelfs aangesteld als trainer van de nationale ploeg. Met succes, want afgelopen zomer werden we in Malta Europees kampioen. Op basis van een fantastische teamspirit versloegen we Nederland in de halve finale en haalden we het van Portugal in de finale. Dat zorgde voor onvergetelijke momenten, net zoals toen ik in 2003 met La Louvière op de Heizel de beker veroverde.

“Ik kwam pas op mijn dertigste in eerste klasse. Vrij laat, maar ik blik met veel tevredenheid terug op die vrij korte passage. Praktisch in alle wedstrijden die ik speelde, kwam ik immers als titularis aan de aftrap. Misschien zat er iets meer in, had ik iets vroeger op het hoogste niveau gezeten. Want er bestond ooit interesse voor mij van Standard. Die transfer ging toen niet door wegens een ongelukkige teenbreuk.

“Maar ik mag zeker niet klagen met het leven dat ik nu heb. Ik bleef altijd gespaard van zware blessures en werd overal graag gezien. Nu nog heb ik veel contact met Davy Cooreman, een dichte buur hier in Nieuwerkerken bij Aalst, Sammy Van Den Bossche en Jan Van Steenberghe. De teloorgang van La Louvière, dat was geen verrassing. Zo’n situatie is niet houdbaar voor zo’n kleine club. De gevolgen blijken zwaar.” S

Georges Arts is 40. De verdediger/middenvelder speelde voor Jong Lede, Avenir Lembeek, Standaard Wetteren, RC Gent-Zeehaven, Eendracht Aalst, La Louvière, Beringen Heusden-Zolder, KSV Bornem en Kerksken. Hij veroverde in 2003 met de Henegouwers de Belgische beker, na 3-1-winst tegen STVV.

FRéDéRIC VANHEULE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier