Beide partijen zeggen dat de gesprekken niet over financiële zaken gaan.

Makelaar Dimitri Seljuk geeft aan dat hij met Germinal Beerschot gesproken heeft over een samenwerking op het sportieve vlak. “We bekijken of we samen iets kunnen doen”, aldus de Rus, wiens naam niet terug te vinden is bij de erkende makelaars op de FIFA-website. Seljuk is goed op de hoogte van de recente ontwikkelingen op het Kiel. Dat vastgoedmakelaar Patrick Vanoppen sinds februari managing director is, behoort tot zijn parate kennis. “Ik ken meneer Vanoppen”, aldus de Rus, die enkele jaren geleden zijn grootste slag sloeg met de transfer van Yaya Touré (ex-Beveren) naar Barcelona.

Chris Van Puyvelde, sportief coördinator op het Kiel, blijft op de vlakte: “Er zullen van overal spelers komen. Dat kan ook via Seljuk gaan, maar op dit moment zijn er nog geen concrete dingen.” Seljuk is een oude bekende van de sportief coördinator. “Heel België kent hem”, relativeert Van Puyvelde. Ook ex-voorzitter Herman Kesters, die nog altijd enkele aandelen van Germinal Beerschot heeft, werkte in het verleden met Seljuk samen. Dat mondde in 2005 uit in de transfer van Igor Lolo van Metalurh Donetsk naar Germinal Beerschot. Twee jaar later maakten Arsène Né, Aristide Bancé en Nzelo Lembi dezelfde overstap. Kesters was toen ondervoorzitter op het Kiel, Seljuk had bij de Oekraïense club dezelfde functie.

Dat Bancé bij Germinal Beerschot amper speelgelegenheid kreeg, schoot bij Seljuk in het verkeerde keelgat. Het verklaart mede de kribbigheid die bij hem nog altijd leeft ten opzichte van Jos Verhaegen, de voormalige sterke man van Germinal Beerschot. Seljuk wijst er graag nog eens op dat de Burkinees na zijn doortocht op het Kiel bij FSV Mainz 05 wel veel speelgelegenheid kreeg en daar ook topschutter van de club werd. “Germinal Beerschot zal met Vanoppen veel beter af zijn dan met Verhaegen en veel gezonder worden.”

Van dat laatste valt voorlopig niet veel te merken. Op het Kiel sijpelen bedenkingen naar buiten over de betaling van de spelers, die niet meer vlekkeloos zou zijn. Ook wordt almaar vaker gefluisterd dat Vanoppen financiële steun zoekt bij makelaars. “Onze gesprekken gaan niet over financiële zaken”, aldus Seljuk.

Vanoppen reageert gepikeerd op de vraag of er nagegaan wordt of er op het financiële vlak iets te verwachten valt uit de hoek van Seljuk. “We kijken naar verschillende mogelijkheden,” zegt hij, “maar er is niks concreet. Seljuk is een makelaar zoals alle andere. In dat opzicht zijn er contacten met hem, buiten dat kader gaat het niet. Ik heb het trouwens gehad met die zoektocht naar de financiële toestanden. Ik zal mijn plan wel trekken. Ik heb niet veel hulp van mensen nodig. Schrijf mij alstublieft kapot, ik heb niet liever. Ik win het spelletje toch.”

DOOR KRISTOF DE RYCK

“Ik heb het gehad met die zoektocht naar de financiële toestanden.”

Patrick Vanoppen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier