Geboorteplaats en -datum?

Berchem, 24 januari 1968.

Welke sporten beoefen ik zelf?

Het enige waar ik op dit moment nog tijd voor maak, is joggen en fitness. Ik werk met een personal trainer die me verplicht om geregeld naar de fitness te gaan, want uit mezelf heb ik niet echt voldoende wilskracht. In mijn jeugd was ik doelman, ik voetbalde in competitie bij Beerschot en daarnaast nog eens bij Groenenhoek in het liefhebbersverbond. Ik ben altijd zeer competitief ingesteld geweest, maar heb het voetballen maar volgehouden tot aan de scholieren. Er kwam te veel druk bij kijken en ik had ook nog heel wat andere dingen te doen, zoals toneel … De laatste keer dat ik onder de lat stond, was om mijn zoon een plezier te doen. Hij speelt bij Mariaburg en daar organiseerden ze een wedstrijd tegen de vaders van de jeugdspelers.

Welke sporten volg ik passief …

Vooral voetbal. Ik ga niet zeggen dat ik een hevige supporter ben, maar ik woon ongeveer de helft van de thuismatchen van Germinal Beerschot bij. Maar vraag me niet naar namen van spelers. Mijn zoon is wel fanatiek, hij staat in de spionkop van Beerschot.

Mijn sportidool was … (en waarom)

Toen ik jong was, kende SK Beveren zijn beste periode. In de tijd dat ze Europees voetbal speelden, kon ik de volledige ploeg uit mijn hoofd opnoemen. Maar omdat ik zelf een doelman was, ging mijn grootste belangstelling uit naar Jean-Marie Pfaff. Een schoolvriend heeft me ooit eens een keepershandschoen gegeven, die hij naar eigen zeggen van Jean-Marie had gekregen. Ik heb hem altijd op zijn woord geloofd, al was ik nooit helemaal zeker. Misschien zou ik dat nu toch eens kunnen checken ( lacht).

Bij dit sportmoment kreeg ik kippenvel …

Ik was in Peking in het stadion toen Tia Hellebaut goud pakte. Een onvergetelijke gebeurtenis.

Hoe zit het met de plannen van Studio 100 om te investeren in de sport? Twee jaar geleden zouden jullie KV Turnhout overnemen …

Op dit moment hebben we geen concrete plannen in die richting, hoewel we geregeld voorstellen krijgen uit de sportwereld. Voorlopig zijn wij niet echt vragende partij, of het zou om een echte opportuniteit moeten gaan. We hebben natuurlijk wel nog onze balletschool, met zowat 800 leden, waar we heel wat energie en middelen in steken. En daarnaast is Plopsaland de shirtsponsor van een amateurwielerclub en van het jeugd-voetbal in De Panne.

BREGT VERMEULEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier