Beghin is graag bij de Antwerp Giants.

Vorige week onderging Christophe Beghin (29, 2m06) een aantal medische onderzoeken om de oorzaak van zijn altijd terugkerende rugpijn te bepalen. De kapitein vreesde het ergste: een stressfractuur zou immers het einde van zijn seizoen betekenen. Het ging gelukkig maar om een ontsteking. “Op zich is dat goed nieuws”, zegt de Speler van het Jaar 2009. “Gisteren kreeg ik na de Europese match tegen het Turkse BC Banvit een infiltratie toegediend. Nu moet ik een tiental dagen rusten. Ik hoop dat het dan beter zal zijn. Anders zullen we iets anders moeten doen.”

Eigenlijk komt die gedwongen rustperiode juist van pas voor Beghin. Dan moet de center de verplaatsing naar het Russische Krasnoyarsk niet maken. “Als de club wil, zal ik wel gaan”, oppert hij. “Maar het is waar dat ik niet happig ben op vliegtuigen. En in mijn situatie is het ook niet aangeraden om verre reizen te maken.”

Volgende zaterdag is er de verplaatsing naar Spirou Charleroi, waar Beghin ooit nog speelde. Sommige bronnen beweren dat hij er volgend seizoen zal terugkeren: niet omdat Charleroi hem nodig heeft, maar omdat hij te goed speelt bij Antwerp Giants. “Ik weet nog niet waar ik volgend jaar zal spelen”, laat hij ons in het ongewisse. “Ik zou graag in Antwerpen blijven, want het respect tussen Eddy Casteels en mij is wederzijds. Alleen heb ik mijn lot niet in eigen handen.”

Antwerp is, samen met Luik, één van twee clubs die nog Europees spelen. Luik raast door de eigen competitie, maar heeft het moeilijk in de Eurochallenge. Bij Antwerp is het net omgekeerd. “Ja, dat is vreemd”, bevestigt Beghin. “Met de vele geblesseerden is het moeilijk om op twee fronten te strijden. Randy Oveneke moet nog altijd aan de kant blijven. Roel Moors is dan wel terug, maar nog niet honderd procent fit, net zoals ik.”

Guard Thomas Gardner, die het team naar de titel moest leiden, zou de sfeer verzieken. “Dat is overdreven, maar het is wel waar dat hij moeilijkheden had om zich aan te passen”, stelt Beghin. “Hij dacht misschien dat hij wat meer mocht dan anderen, omdat hij van de NBA komt. Tijdens sommige wedstrijden is hij heel geconcentreerd, tijdens andere geeft hij dan weer de indruk dat hij zich niet helemaal geeft. Dat is wat de coach hem kwalijk neemt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier