Getafe CF

trainer Michel – 23/03/1963

? Hij maakt deel uit van la Quinta del Buitre, een generatie spelers van Real Madrid die grote successen kent in de jaren 1980. Met als leider Emilio Butragueño.

? Als speler werd hij vijf keer op rij kampioen tussen 1986 en 1990.

? Het seizoen 1987/88 is zijn beste. Hij eindigt vierde in de Gouden Bal en wordt topschutter in de Europacup I.

transfers

In

Carles Aleñá (FC Barcelona), Diego Conde (Atlético de Madrid), José Macias (Deportivo Guadalajara, Mex), Stefan Mitrovic (RC Strasbourg Alsace, Fra), Dario Poveda (Atlético de Madrid), Sandro Ramírez (SD Huesca), Vitolo (Atlético de Madrid).

Getafe CF

OUT

Xabi Etxeita (SD Eibar), Jack Harper (Racing Santander), Amath Ndiaye (RCD Mallorca), Francisco Portillo (UD Almería), Angel Rodríguez (RCD Mallorca).

smaakmaker Dakonam Djené

Na ervaringen bij het Togolese Tonnerre d’Abomey en het Kameroense Cotonsport Garoua, kwam Dakonam Djené op 22-jarige leeftijd naar Europa. Zijn eerste tussenstop bij AD Alcorcón was bemoedigend zonder spectaculair te zijn. Zijn passage in onze Pro League in 2016/17 zorgde echter voor de grote doorbraak. In het shirt van Sint-Truiden toonde de Togolese verdediger al zijn fysieke en technische kwaliteiten en na één seizoen klopte Getafe op de deur. In 2017 debuteerde hij in de Primera División.

Vandaag is de 29-jarige Djené de aanvoerder van één van de beste verdedigingen in La Liga, waar hij centraal of op rechts speelt. Zijn degelijkheid en consistentie zijn verbluffend. Hij mist bijna geen enkele wedstrijd in La Liga, behalve door schorsingen. Als hij even populair als getalenteerd was, zou hij al lang weg zijn bij Getafe. Zijn geringe lengte – 1.78 meter – schrikt nogal wat clubs af. Tot grote vreugde van Getafe.

Michel
Michel© EFE
Dakonam Djené
Dakonam Djené© Alter Photos/Sipa USA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier