Dat er ruzie in de spelersgroep zou zijn, bleek zaterdag alleszins niet op het veld : Cercle Brugge won met 3-0 van Lierse. De zege was een welkome opmontering, want het rommelt de laatste weken hoe dan ook in het kamp van de West-Vlamingen.

Vorige week besliste het sportcomité van de voetbalbond dat de uitslag van Germinal Beerschot – Cercle Brugge (0-0) wordt omgezet in een 5-0-forfaitscore in het voordeel de Ratten. Bij de West-Vlamingen was Brian Pinas in de tweede helft ingevallen, maar zijn naam stond niet vermeld op het scheidsrechtersblad. Cercle tekende beroep aan tegen de beslissing, omdat de ploeg ervan overtuigd is dat er enkel sprake is van een schriftelijke fout waar een boete van 250 euro aan gekoppeld is.

Anderhalve week geleden ontstond er tijdens de match tegen Roeselare opnieuw opschudding toen coach Harm van Veldhoven middenvelder Frederik Boi naar de kant haalde, amper twintig minuten nadat hij hem op het veld had gebracht. De speler reageerde met een wegwerpgebaar en trok onmiddellijk richting kleedkamer. “We hadden achteraf een gesprek”, zegt Boi. “Het was een tactische keuze. Ik vond het een rare uitleg, en ik vond het onterecht. Maar ik denk niet dat ik de enige werknemer ben die af en toe eens vragen stelt bij een beslissing van zijn baas.”

En ten slotte was er ook vorige week nog eens heibel nadat in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Lierse bekend werd dat Harold Meyssen was gaan praten met de Pallieters over een mogelijke overstap. Het contract van Meyssen loopt binnenkort af. Cercle Brugge, dat had aangegeven niet verder te willen met Meyssen, was niet op de hoogte gebracht van die gesprekken.

Meyssen liet in het licht van die zaak weten dat hij afgelopen weekend liever niet wilde spelen tegen Lierse. “Daar heb ik begrip voor,” zegt Van Veldhoven, “maar Cercle is de dupe van de zaak. Door de voetbalbond is bepaald dat er in een dergelijk geval toestemming moet zijn van de club waar de speler actief is om te mogen onderhandelen. Lierse had heel goed moeten weten dat wat ze deden, niet kon. En dan hielden ze dat onderhoud nog net in de week dat je tegen elkaar moet spelen. Het is wraakroepend.

“We zullen deze week bekijken hoe het verder moet met Meyssen. Ik vind dat dit onze degradatiestrijd beïnvloedt. Zaterdag kon ik een speler niet opstellen die normaal gezien zou spelen. Op een bepaalde manier is dat competitievervalsing.”

KDR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier