Gewapend voor de start

© belga

Kortrijk kende dit keer een betrekkelijk rustige voorbereiding. Vorig seizoen was die tumultueus: coach De Boeck maakte toen openlijk zijn beklag over de staat van de oefenvelden en de onvolledige spelerskern, waarmee hij volgens hem in eerste klasse niets kon aanvangen. Uitspraken die de club afkeurde. Het draaide uit op een trainerswissel.

Die problemen stelden zich nu niet. Al blijft het wachten op de vervanging van topscorer Avenatti en wil Chevalier een vertrek forceren. Maar Vanderhaeghe bleef rustig. Zijn vertrouwen in de toekomst en zijn positief discours droegen bij tot het behoud van een goeie werksfeer.

Ook nu weer wordt er tegen het sluiten van de transfermarkt eind augustus nogal wat in- en uitgaande activiteit verwacht. Maar door de terugkeer van uitgeleende spelers als Mboyo, Kage, Ajagun en Kovacevic beschikt hij nu al over een goed gestoffeerde selectie.

Uit de technische staf vertrokken Berthelin (keeperstrainer) en O’Loughlin (assistent). Zij werden vervangen door Deman en Lemiengre, loyale assistenten met wie Vanderhaeghe al eerder samenwerkte.

SELECTIE

KVK zoekt onder meer nog een volwaardige concurrent voor doelman Bruzzese. Na de verkoop van Kaminski in januari haalde het voor de resterende wedstrijden bij Manchester United Pereira op huurbasis. Nu zet het in op Jackers, belofte-international van Genk, maar momenteel is die nog te duur.

Achterin werd het contract van Kumordzi (34) niet verlengd. Naderi (22) werd nog een seizoen ter beschikking van Persepolis gesteld. Met Mujakic kwam er een andere jonge linksvoetige centrale verdediger in zijn plaats. Kovacevic, vertrokken na een conflict met De Boeck, keerde terug van een uitleenbeurt aan Tiraspol. In de voorbereiding wierp Hines-Ike zich op als de grootste kandidaat om centraal in de verdediging de vrijgekomen plaats naast Kagelmacher in te nemen.

Gewapend voor de start

Op rechts is Rougeaux na zijn zware knieblessure en lange inactiviteit weer helemaal terug. Opgeleid als centrumverdediger is hij een defensief sterk tegengewicht voor de lichtvoetige, vaardige, offensief sterke linksback D’haene. Alternatieven zijn Golubovic (rechts) en Batsoela (links).

De weelde van KVK bevindt zich centraal op het middenveld, met Van Der Bruggen, De Sart, Rolland, Lepoint, Ajagun, Stojanovic, Kage en Ivanof. Daarentegen mist het momenteel nog een explosieve flankspeler met een meerwaarde: met Ouali werd niet tot een nieuwe overeenkomst gekomen, Chevalier wil weg en Koita keerde terug naar Gent. Een andere prioriteit is de vervanging van Avenatti. Hij was een belangrijk aanspeelpunt én scoorde ook nog eens 15 keer. Op zijn plaats staat nu Mboyo, die ook goed vanaf de linkerkant kan spelen. Op de beste Ezekiel, snelle pocketspits, blijft het voor KVK al meer dan een jaar wachten.

Gewapend voor de start

CONCLUSIE

KVK zegt zich nog te zullen versterken achterin en voorin. Maar het is nu al beter gewapend voor de competitiestart dan vorig seizoen, toen het na een zwak begin en een trainerswissel alsnog in de linkerkolom eindigde.

In/out

IN

Mujakic (FK Sarajevo, BIH).

OUT

Avenatti (Standard, via Bologna FC, Ita), Naderi (Persepolis FC, Irn).

Gewapend voor de start
Gewapend voor de start

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier