Christof Van Goethem en Antwerpen kijken uit naar Europese rentree.

Voor de derde keer in een week tijd volleybalt Topvolley Precura Antwerpen vanavond tegen Prefaxis Menen. In de heenwedstrijd van de kwartfinales van de beker van België werd woensdag met 3-0 verloren. In de competitie behaalde het team van kapitein en Belgisch international Christof Van Goethem (31) zondag een felbevochten 3-2-zege.

Willen jullie de halve finale van de beker bereiken dan moeten jullie Menen wel een 3-0 aansmeren. Dat lijkt er niet in te zitten?

Christof Van Goethem: “Nadat we woensdag zwaar onderuitgingen, was het zondag tijdens de eerste twee sets weer van dat. Maar we vochten ons terug in de wedstrijd. Ik hoop dat wij daar als groep zo veel vertrouwen uit putten dat we ons alsnog plaatsen. Nu, de competitie is prioritair – daarin ambiëren we de play-offs. In die zin is de puntenwinst tegen Menen belangrijker dan een eventuele kwalificatie voor een halve finale.”

Zowel de resultaten als het niveau van Antwerpen zijn erg wisselvallig. Hoe verklaar je dat?

SvenSophie en ik staan tussen prille twintigers met heel weinig ervaring. Zoiets resulteert nu eenmaal in wisselvalligheden. Ik geloof echter heel sterk in deze groep, want ik zie op training wat die jonge gasten in hun mars hebben. Als we twee tot drie jaar bij elkaar blijven, dan moeten we zelfs nog beter kunnen dan vorig seizoen. In de terugronde zullen we al een pak verder staan. Het is alvast een opsteker dat we zondag onze opposite, Joris Marcelis, recupereerden.”

Op zijn schouders rust wel de druk om een zware scorer als Tony Krolis te vervangen.

Krolis is uiteraard een geweldige speler, aanvallend de absolute top, maar Marcelis heeft andere kwaliteiten. Met zijn 2m11 is hij bijvoorbeeld blokkerend sterker. Wij hopen dat zijn rugblessure definitief voorbij is en dat hij zal laten zien hoe goed hij kan volleyballen.”

Volgende week maakt Antwerpen zijn langverwachte Europese rentree. Wat verwachten jullie van het duel met Düren?

“Het is alvast iets waarnaar we met zijn allen uitkijken. Zeker de jonge spelers, voor wie het allemaal nieuw is. Düren beschikt over een uitstekende ploeg. Maar in dat soort wedstrijden kun je altijd een tikkeltje meer, zoals we in de competitie tegen Maaseik toonden. In zulke wedstrijden zonder druk moet je nergens op letten, dan kun je gewoon knallen.”

door roel van den broeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier