Erwin Lemmens moest vanop de bank toekijken hoe Santander stuntte door Real Madrid te verslaan.

Racing Santander, de ploeg van doelman ErwinLemmens, versloeg vorige zaterdag in zijn eigen El Sardinerostadion het dream team van Real Madrid met 2-0, nadat ze eerder ook al wonnen van Dep. La Coruña. Raúl en Figo stonden niet tussen de lijnen, maar Zidane, Ronaldo en de andere vedetten van de Koninklijke moesten lijdzaam de gebeurtenissen ondergaan. De ploeg uit de hoofdstad legde de hele wedstrijd lang bijzonder weinig overtuiging aan de dag.

In de 40ste minuut kon Regueiro zonder veel tegenstand te ondervinden een bal tegen het net van Casillas vlammen. Vijf minuten na de rust verdubbelde Munitis – nota bene een speler die Real aan Santander uitleende en van wie het nog zestig procent van het loon betaalde – de voorsprong. Bij de thuisclub ontpopte Nafti zich met een onwaarschijnlijk sterke prestatie tot de man van de match. Erwin Lemmens van zijn kant beleefde de stunt vanop de invallersbank. Nadat hij in zijn eerste jaren in Spanje ook al veel als reservekeeper op het scheidsrechterblad stond, veroverde hij vorig seizoen in tweede klasse na zes speeldagen een titularisplaats. Dat viel wellicht niet toevallig samen met de komst van de nieuwe trainer ManuelPreciado. Ook dit seizoen mocht hij onder de lat beginnen. Onlangs liep hij echter op een domme manier tegen een een dubbele gele kaart aan. Toen hij in de wedstrijd op het veld van Rayo Vallecano bleef protesteren, omdat de thuisploeg een penalty mocht overnemen, moest hij vervroegd naar de kant.

JoséCeballos, een oudgediende die al meer dan tien jaar voor Racing Santander speelt, profiteerde ervan om opnieuw tussen de palen te komen. Ook vorige zaterdag mocht hij blijven staan. Zonder al te veel op de zaken vooruit te willen lopen, ziet het er voor onze landgenoot nu dus niet zo best uit. Want de kans is groot dat trainer Manuel Preciado niet vlug geneigd zal zijn om zijn winnende team te wijzigen. “Ik voelde het aankomen”, zegt Erwin Lemmens. “Tien dagen geleden was mijn schorsing achter de rug, maar toen moest ik ook op de bank plaats nemen. Mijn contract loopt dit seizoen af. De club zou graag hebben dat ik het verleng, maar ik vroeg wat bedenktijd. Ik vind het nog te vroeg om zo’n belangrijke beslissing te nemen. Ik wil liever afwachten of ik geen interessante voorstellen krijg van andere clubs. Ik heb het gevoel dat mijn verwijzing naar de bank een straf is voor het feit dat ik aarzel om snel bij te tekenen.” (DDv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier