Het loopt goed mis in het leven van Ryan Giggs (37). De recordspeler en ouderdomsdeken van Manchester United (als we Edwin van der Sar even buiten beschouwing laten) zit in een echtelijke ruzie verwikkeld die haar uitbreiding genomen heeft tot in het Britse parlement. De aanleiding is een affaire van een halfjaar die Giggs had met de Engelse celebrity en voormalige Big Brother-deelneemster Imogen Thomas. Die is nu uitgebreid in de media terechtgekomen en dat veroorzaakt behoorlijk wat heisa.

Het feit dat Giggs vreemdgegaan is, vormt op zich niet eens zo’n groot nieuws. De voetballer uit Wales houdt al jaren het imago van brave huisvader op, maar staat in Manchester en omstreken bekend als een notoire scheefpoeper. In Manchester is er zelfs een wijk die Giggsy’s Corner genoemd wordt omdat de voetballer daar bij voorkeur op jacht gaat. Giggs heeft een hele waslijst aan veroveringen op zijn naam staan, ook een aantal beroemdheden, te beginnen in 1995 met actrice Patsy Kensit. Maar toen was Giggs nog niet getrouwd.

Trouwen deed hij in 2007, met Stacey Cooke, maar pas nadat er heel wat water door de River Irwell was gestroomd. Giggs leerde Cooke kennen toen die verloofd was met zijn toenmalige beste vriend Dave Gardner, terwijl hij zelf eigenlijk samen was met Daves zus Emma. Maar niet Emma werd Mrs Giggs, wel Stacey, die in 2002 beviel van Giggs’ eerste kind, Liberty. Het huwelijk was gepland in 2004, maar ging niet door omdat de voetbalvedette haar iets te vaak bedrogen had. Giggs ging zelfs even weer bij zijn moeder wonen. Maar er kwam dan toch een verzoening, plus een baby, Zach, en zelfs een huwelijk.

Ondertussen deelde Giggs het bed met tal van vrouwen. Om er enkele te noemen: model Rachel Hunter, zangeres Dani Behr (die nadien koos voor Les Ferdinand) en Caroline Stansbury, die ook gelinkt werd aan prins Andrew. En sinds september was er dus Imogen Thomas. Die gooide haar verhaal in de roddelpers, echter zonder de naam van Giggs te noemen, enkel ‘een getrouwde voetballer’.

Maar deze maand lekte Giggs’ identiteit uit op Twitter. Op één dag vlogen er 75.000 tweets rond met zijn naam erin. Giggs probeerde prompt een injunction te bekomen, een verbod dat zijn naam nog genoemd zou worden (in de media bijvoorbeeld). Hij spande zelfs een rechtszaak aan tegen Twitter, in een poging om de mensen die over hem getwitterd hadden te straffen. Maar die poging werd vorige week vakkundig gekelderd door parlementslid John Hemming. Aangezien parlementsleden niet door de injunction gebonden zijn, maakte hij een einde aan de zaak door Ryan Giggs openlijk te noemen in het Britse Lagerhuis.

Resultaat: Giggs loopt als een donderwolk rond. Cooke zegt bij hem te zullen blijven, maar is wel gespot zonder trouwring, coach Alex Ferguson wil journalisten bannen die lastige vragen stellen, en Imogen Thomas krijgt ondertussen doodsbedreigingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier