Het zijn mooie tijden voor de ploegleiding van Omega Pharma-Lotto. Overal waar de troepen van Marc Sergeant aanmeren, gaan ze voor de overwinning. En als dat niet lukt, dan hebben ze er alles aan gedaan om zo dicht mogelijk bij het podium te geraken. Een zorgvuldig opgebouwd project, volgens de ene, de aanwezigheid van Philippe ‘philomenal’ Gilbert volgens de andere.

In een nog niet zo ver verleden was de Lottoploeg het kneusje van het professionele wielrennen. Hier en daar een ritje meepikken, in de ronde van Frankrijk de rode lantaarn mee naar huis brengen en af en toe in het koninkrijk Vlaanderen een zegekrans in de wacht slepen. Jurgen Van den Broeck zorgde voor de rondehoop, Philippe Gilbert deed de rest. Wat Phil dit jaar presteert, is ongelooflijk. Phil is een echte patron geworden, hij boezemt respect en angst in.

Gilbert valt aan, dat heeft hij altijd gedaan. Nu eens roekeloos, dan weer te vroeg.

Gilbert wint. De Ardennees heeft nu, in tegenstelling tot de vorige jaren, de kracht en het doorzicht om zijn aanvalsdrift om te zetten in overwinningen. Een ongeziene zegereeks is het resultaat.

Gilbert dirigeert. Overal waar Gilbert zijn kans ruikt, laat hij zijn troepen werken. Lang, Sieberg, Vandewalle, Roelandts, Vanendert en zelfs gorilla en medekopman Greipel, allemaal geloven ze steevast in hun kopman. Omega Pharma-Lotto neemt de koers in handen, of het nu gaat om Luik-Bastenaken-Luik, een rit in de Tour of de koninginnenrit in de Eneco Tour.

Gilbert inspireert. De Monegask doet meer dan winnen. Hij inspireert andere renners, hij doet hen geloven in hun eigen kansen door ook aan te vallen. Vanendert deed in Frankrijk dingen die hij niet voor mogelijk hield, Thomas De Gendt overtrof zichzelf in de Alpen en Kevin De Weert viel aan op diezelfde cols.

Wat hij ook zal kosten, Gilbert is zijn geld waard. Mensen van Omega Pharma, Lotto of Quick-Step, het maakt niet uit, denk er nog eens over na en bied hem een mooi contract aan, omring hem met de juiste mensen en geef hem vertrouwen. Maar laat hem niet naar de geldploeg van John Lelangue vertrekken. Een kampioen zoals Gilbert verdient het niet om als geldwolf versleten te worden.

Zoekertjes

* Ik ruim mijn verzameling voetbaltickets grotendeels op. Liefst zou ik ze verkopen, maar ruilen is ook mogelijk. Alles is in perfecte staat. Interesse? L. Jeurissen, Meerdegatstraat 41, 3570 Alken. Tel.: 0497 14 99 01.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom

bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be.

De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te

weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Nicolaas Roose

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier