Geboorteplaats en -datum?

Wilrijk, 17 november 1980.

Welke sporten beoefen je zelf?

Ik speel sinds een paar jaar veldhockey, een geweldig plezante sport. Hockey is een sport met een vrij lange leercurve, dus je sukkelt wel even om het onder de knie te krijgen. Ik sta voorlopig op een positie waar je de minste schade kunt aanrichten: in de spits. ( lacht) Qua tactiek is hockey vergelijkbaar met voetbal. Wij spelen bijvoorbeeld ook in een 4-4-2. Ik was topschutter van mijn team, totdat ik een maand terug een ongeval heb gehad op het veld. Een verdediger van de andere ploeg wou de bal keihard ontzetten en ik heb die stick vol op mijn knie gehad. Resultaat: drie weken plat gelegen. Maar tegen volgend seizoen kan ik wellicht weer spelen.

Welke sporten volg je passief?

Ik ben een supporter van Beerschot en heb al een paar jaar een abonnement. Die liefde voor voetbal heb ik niet van thuis uit meegekregen, maar door vrienden. Mijn vader weet waarschijnlijk niet hoe je het woord voetbal schrijft, bij wijze van spreken. Ik houd van de unieke sfeer op het Kiel, het is een totaalbeleving. Van de sportieve prestaties word je niet altijd gelukkig, maar het is wel een heel charmante club.

Wat verwacht je van de vernieuwingen binnen de club, onder impuls van de nieuwe voorzitter?

Ik vind dat je het nieuwe project een kans moet geven. De club had een nieuwe wind nodig en voor het eerst in tien jaar lijkt het dat Beerschot al in de voorbereiding klaar zal zijn met zijn transfers.

Andere sporten naast voetbal?

Absoluut! Tennis, wielrennen, … En deze zomer presenteer ik opnieuw Radio Tour, net zoals de vorige jaren. Voor mij is dat een aangename afwisseling met mijn presentatiewerk bij De Ochtend.

Wie is je favoriete speler bij Germinal Beerschot de afgelopen tien jaar?

François Sterchele. Niet vanwege wat er later met hem gebeurd is, maar voor zijn fantastische persoonlijkheid. Een iets te grote mond voor wat hij eigenlijk nog maar betekende. En dat paste perfect bij Beerschot. ( lacht) Sterchele wordt op de voet gevolgd door Hernán Losada. Heerlijk dat hij terugkeert.

Wat is voor jou het grootste kippenvelmoment in de sport?

De gelijkmaker van Jurgen Cavens in de laatste minuten van de kwartfinale in de beker tussen Germinal Beerschot en Genk, in 2005. Het leek op een wanhoopsschot, maar hij krulde heerlijk binnen. Beerschot haalde de verlengingen, scoorde nog twee keer en won dat jaar de beker.

DOOR BREGT VERMEULEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier