Girondins de Bordeaux

Trainer : Paulo Sousa – Por, 30/08/1970

Als speler won hij twee keer na elkaar de Champions League, met twee verschillende clubs: Juventus (1996) en Dortmund (1997).

Hij is een globetrotter. Op zijn 48e heeft hij al in acht landen gewerkt: Portugal, Engeland, Hongarije, Israël, Zwitserland, Italië, China en Frankrijk.

Zijn debuut bij Bordeaux, waar hij in maart 2018 neerstreek, was moeilijk: in tien wedstrijden won hij maar twee keer en verloor hij zes keer op rij.

Transfers – In

Hwang (Gamba Osaka, Jpn), Benito (YB Bern, Sui), Kwateng (FC Nantes), Mexer (Stade Rennes).

Out

Koundé (FC Sevilla, Esp), Lerager (Genoa CFC, Ita), Youssouf (AS Saint-Etienne), Prior (Valenciennes FC), Lewczuk (Legia Warschau, Pol), Mandanda (US Créteil), Plasil (gestopt), Boupendza (CD Feirense, Por)

Paulo Sousa
Paulo Sousa© Icon Sport

Smaakmaker : Benoît Costil

Altijd net niet. Dat is zo een beetje de samenvatting van de carrière van BenoîtCostil. Door Didier Deschamps werd hij vaak opgeroepen bij de Franse nationale ploeg, maar voor het WK zat hij door Lloris, Mandanda en Areola niet in de selectie. Het was nochtans allemaal goed begonnen voor de man die dus geen wereldkampioen werd: bij de jeugd won hij het EK U17 in 2004 alsook het Toernooi van Toulon een jaar later. Maar bij de A-ploeg lukt het dus voorlopig niet. Hij was er wel bij in 2016, maar toen zag hij vanop de bank zijn ploeggenoten ten onder gaan tegen Portugal in de finale. Zijn enige cap kwam er in een vriendschappelijke interland tegen Ivoorkust (0-0) in 2016. En eigenlijk gaat het ook zo bij zijn club waar de keeper twee keer verloor in de finale: die van de beker en de ligabeker.

Girondins de Bordeaux
Benoît Costil
Benoît Costil© Icon Sport

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier