Stel: al je ploegmaats zijn nog vrijgezel. Wie zou dan het meest geschikt zijn om de man van Phaedra te worden?

“( lacht endenkt na) Dan zou ik Jeroen Simaeys naar voren schuiven. Nuchter en lief. Hij zou haar met raad en daad bijstaan. En ik denk wel dat hij daar knap genoeg voor is. Die beschikt over de uiterlijke en innerlijke kwaliteiten die Phaedra zoekt, ik zie een redelijk goede match tussen die twee.

“Pas op, het zou een tweestrijd worden, want ik sluit ook mezelf niet uit. Het probleem is dat haar vader tegen Club is, ik geloof dat die voor Cercle supportert. Ach ja, tenslotte moet je niet met hem onder één dak leven, hé. En met Phaedra zou ik wel overeenkomen.

“Maar voor alle duidelijkheid, het meisje met wie ik nu al twee jaar samenwoon, maakt me gelukkig.”

Als er een vervolg zou komen op dat programma, met een andere knappe vrouw, wie zouden ze dan moeten nemen opdat jij je direct zou inschrijven?

Evy Gruyaert bijvoorbeeld. Haar ouders waren de kok en kokkin op het internaat waar ik gezeten heb. Ik heb haar daar een paar keer gezien. Geen mis ding. Ze is zichzelf, heeft geen kapsones. Maar er was het leeftijdsverschil en zij was al bezet in die tijd, het is toen nooit in mij opgekomen om stappen te ondernemen.

Lien Van de Kelder vind ik ook heel knap. En Ilse De Meulemeester mag mijn top drie vervolledigen; braaf voorkomen, maar geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, denk ik.”

Waar ben je echt bang voor?

“Soms voor mijn vriendin ( lacht), als ze serieus uit haar krammen schiet. Dat gebeurt ongeveer één keer per jaar en dan heeft ze het natuurlijk volledig bij het rechte eind.”

Wat is de plezantste bijnaam die je ooit hebt gekregen?

“Laat ons zeggen: ‘de zot’. Die wordt het vaakst gebruikt. De rest is niet echt voor publicatie vatbaar.”

Wanneer heb jij het meest last van je hormonen?

“Ik denk dat dat elke normale mens toch meerdere keren per week overkomt. Maar mijn vriendin en ik lossen dat

keurig op.

“Wie beweert dat hij daar geen last van heeft, moet zich tot het bisdom richten.”

Niks voor jou.

“Pas op, ik heb nog gesolliciteerd om misdienaar te worden. Maar ik had vrij snel door dat het toch niet alles was, dat ‘Onze Vader’.

“Ik wil wel eens een week naar het klooster, ondervinden hoe het is om als monnik te leven. Zonder tv, krant, telefoon, auto. De rust, daarvan genieten. Ik denk dat mij dat zou aanstaan. Eens je leven doornemen en analyseren; wat al gepasseerd is, wat nog komt. Zoiets verandert waarschijnlijk je blik op de maatschappij. Maar mij 25 keer per dag tot God richten, dat zou er te veel aan zijn.”

Je bent naar verluidt een charmeur.

“Ik kan wel goed overweg met vrouwen, ja. Soms kom ik ook romantisch uit de hoek, op de verjaardag van mijn vriendin bijvoorbeeld. Van mij zou je kunnen verwachten dat ik de tuin vol kaarsjes zet en een gedicht tevoorschijn haal. Ik zie mezelf ook wel een dinertje op het strand organiseren, bij zonsondergang.”

’t Is allang goed, de vrouwen zijn gesmolten. Wanneer heb je de laatste keer gedweild?

“Twee weken geleden. Dat doe ik regelmatig, al moet ik daar eerlijkheidshalve aan toevoegen dat mijn vriendin meer werk verzet in het huishouden dan ik. Maar dweilen kan ik goed, Leen zal dat beamen. Ik heb dan ook vier jaar niks anders gedaan op internaat; vegen, kuisen, schuren, schrobben, nat dweilen, droog dweilen … Daar is toch nog een en ander van blijven hangen.

“Ze zagen dat daar als een alternatief voor strafstudie. Ik heb zelfs nog in de kleedkamer met een tandenborstel kastje per kastje moeten schoonmaken. Tja, als je uit je bed vloog omdat je met waterballonnetjes was beginnen te gooien, moest je de gevolgen erbij nemen. Ik had daar geen probleem mee. Mooie herinneringen …”

Als jij een seksvraag aan Goedele Liekens zou mogen stellen, welke zou dat dan zijn?

“Dan zou ik wel eens willen weten wat de vrouw het meest in extase brengt, en op welke manier je dat het best aanpakt. In dat opzicht wil ik mij niet egoïstisch opstellen.” S

KRISTOF DE RYCK