Gabriel Milito is één van de sterkhouders van Zaragoza.

In juli jongstleden ruilde hij de harde Argentijnse winter voor de warmste zomer die Spanje ooit heeft gekend. De 23-jarige GabrielMilito moest de sterke man worden in het hart van de defensie van Real Madrid. Maar eerst moest Milito een aantal medische keuringen ondergaan en daarop werd hij door Real niet goed bevonden voor de dienst. Zijn droom ging niet door en hij moest troost zoeken in de reddingsboei die hem werd toegeworpen door Real Zaragoza.

Een half seizoen later kijkt de Argentijn nog eens terug naar de gebeurtenissen van afgelopen zomer. “Ik koesterde al lang de hoop om in Spanje te kunnen voetballen en ik geloofde er ook sterk in, want mijn manager verzekerde mij dat het niet aan aanbiedingen ontbrak. Ondertussen heb ik wel al heel vaak de dag vervloekt waarop ik een knieblessure opliep. De gebeurtenissen uit het verleden hebben me serieus parten gespeeld, maar ik begreep dadelijk dat niets ooit nog zou zijn zoals voorheen. Toen ik te horen kreeg dat er problemen waren geweest met de medische tests, heb ik enorm moeilijke momenten beleefd. Ik was eigenlijk al klaar om terug te keren naar Argentinië en er weer aan de slag te gaan bij mijn club, Independiente. Het voorstel van Zaragoza kwam dan als een geschenk uit de hemel.”

Ook Zaragoza heeft zeker nog geen spijt van het aantrekken van de Argentijnse verdediger. Want die heeft zich ontpopt tot één van de sterkhouders van de Liga. “Ik neem Real Madrid niets kwalijk”, zegt hij nog zonder rancune. “Ik begreep meteen dat de club zwaar in me wilde investeren, maar dan ook zeker van haar stuk wilde zijn. En er bleef nu eenmaal wat twijfel bestaan over mijn fitheid. Maar misschien ben ik precies daardoor wel terechtgekomen bij de club waarvoor ik was voorbestemd. Ik had immers in 2000 al voor Zaragoza kunnen tekenen, maar ik achtte mezelf toen nog niet rijp genoeg om naar Europa te komen.” (DDv)

COPA DEL REY : bekerhouder Mallorca werd in de zestiende finales uitgeschakeld door tweedeklasser Levante. Santander verloor van Eibar, ook een tweedeklasser, na strafschoppen. Eibar neemt het in de volgende ronde op tegen Real Madrid, Levante tegen FC Barcelona. SPANJE verloor in de Verenigde Arabische Emiraten de finale van het WK voor -20-jarigen met 1-0 tegen Brazilië en kon dus zijn titel niet verlengen. (DDv)

TOPSCHUTTERS : 1. Ronaldo (Real Madrid) 14 goals ; 2. F. Torres (Atlético), Mista (Valencia), Salva (Málaga) 9 goals ; 5. Eto’o (Mallorca) 8 goals.

DDv

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier