Na een moeizame toernooistart haalde Italië toch een makkelijke EK-kwalificatie.

Zoals verwacht bracht Azerbeidzjan Italië in de laatste kwalificatiewedstrijd niet meer in problemen. Italië won met 4-0, met goals van Christian Vieri en Filippo Inzaghi in het eerste half uur. Invaller MarcoDi Vaio en nog eens Inzaghi in de tweede helft zorgden voor de einduitslag. In afwezigheid van Alessandro Del Piero, die nog een maand buiten strijd is, trad bondscoach Giovanni Trapattoni voor het eerst sinds het WK aan met de aanvallende driehoek Inzaghi-Vieri- Francesco Totti. In extremis speelde Laziospeler Massimo Oddo voor de met een blessure uitgevallen rechtsachter Christian Panucci. De tweede nieuwkomer in vergelijking met de vorige interland in en tegen Servië-Montenegro was Intermiddenvelder Christian Zanetti, die Del Piero verving.

Zaterdag werkte Italië zijn negende opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag af. Daarmee herpakte Trap zich sterk. Exact een jaar geleden leek Italië na een 1-1-gelijkspel tegen Servië-Montenegro en 2-1-verlies in Wales zo goed als uitgeschakeld en kwam de bondscoach na het ook al rampzalige WK zwaar onder vuur. Maar met zeven zeges en twee gelijke spelen reageerde Italië sterk. Vooral de overtuigende prestatie in de voorgaande wedstrijd thuis tegen Wales (4-0 winst) was indrukwekkend. In de 35 wedstrijden onder leiding van Trapattoni scoorde Italië al 50 keer. Topschutter is sinds zaterdag Inzaghi met 13 goals, voor Del Piero (12) en Vieri (8). In die 35 interlands selecteerde Trap 66 spelers, waaronder 31 debutanten. De meeste interlands onder Trap speelden Fabio Cannavaro (32) en Gianluigi Buffon (31). Stilaan moet de Italiaanse federatie ook gaan nadenken over het contract van de bondscoach. Dat loopt af op 30 juni 2004, exact vier dagen voor de EK-finale in Portugal. (GF)

KHALILOU FADIGA verliet vorige week Inter. Dat trok hem de voorbije lente aan voor de linkerflank. Maar omdat hij niet door de medische keuring raakte, mocht Inter hem niet opstellen. In afwachting van het beroep op 23 mei 2004 keerde hij terug naar Auxerre. SAADI EL KHADAFFI zat tien dagen geleden voor het eerst op de bank in een officiële wedstrijd van Perugia. MARCO DELVECCHIO blesseerde zich aan het scheenbeen, waardoor AS Roma zijn spits zes weken moet missen. (GF)

TOPSCHUTTERS : 1. Adriano (Parma) 6 goals ; 2. Shevchenko (AC Milan) 5 goals ; 3. Di Vaio (Juventus), Trezeguet (Juventus), Caracciolo (Brescia) 4 goals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier