Cagliari is blij met een plaats in de linkerkolom.

Vorige week maandag al keek Cagliaritrainer Massimiliano Allegri (41) een beetje verbaasd naar de rangschikking in de Serie A. Zijn team stond niet waar het al jaren thuishoorde: in de rechterkolom. Dat Cagliari – dat drie dagen later zijn derde opeenvolgende zege behaalde, alvorens verrassend te winnen tegen Juventus – in de linkerkolom staat, is voor iedereen een verrassing.

Na vijf speeldagen stond het puntenloos op de laatste plaats. Niemand die nog een cent gaf voor het lot van Allegri, in de jaren 90 een middenvelder in het team waar Luis Oliveira deel van uitmaakte. In het seizoen 1992/93 eindigde de ploeg zesde, het beste resultaat in de Serie A na de titel van 1970. Sinds Massimo Cellini de club in 1992 overnam, wisselde hij vaker van trainer dan van hemd. Allegri was al de 21ste trainer in achttien seizoenen. Maar ondanks de benarde situatie bleef Cellino het vertrouwen geven. Terecht: Cagliari speelde ondanks de tegenvallende resultaten aardig voetbal en Allegri zorgde voor een goeie sfeer in het team.

Cagliari bewijst dat niet alle succes op geld gestoeld is. De best betaalde speler in de kern, middenvelder en spelverdeler Daniele Conti (al sinds ’99 bij de club!) verdient 650.000 euro per jaar. Stap voor stap werd de voorbije jaren het team als een goedkope puzzel in mekaar gezet. Afgelopen zomer spendeerde Cellino amper vijf miljoen euro aan inkomende transfers. De duurste aankoop, Alessandro Matri van Milan, kostte vier miljoen euro. Hij is momenteel invaller.

Vorige week kocht Cellino nog middenvelder Mikhail Sivakov (20) voor 800.000 euro bij BATE Borisov. Doelman Federico Marchetti (gehuurd van tweedeklasser Albinoleffe) wordt al genoemd bij de nationale ploeg. Sterkhouders zijn de voorspelers: de Braziliaan Jeda (29) en topschutter RobertAcquafresca (21). De international werd afgelopen zomer gekocht door Inter, dat voor hem vijf miljoen euro betaalde, maar hem prompt weer voor één jaar uitleende aan Cagliari.

David Trezeguet maakte vorige woensdag na vier maanden zijn wederoptreden met Juventus nadat hij op 23 september aan de knie geopereerd werd. Hij viel tien minuten voor tijd in op Udinese.

Reggina wisselde nog maar eens van trainer. Nevio Orlandini (55), die op 16 december opgevolgd werd door Giuseppe Pillon (52), zat afgelopen woensdag al weerop de bank. Pillon haalde in vier duels slechts een punt.

Zlatan Ibrahimovic speelde tegen Torino zijn 100ste wedstrijd voor Inter. Groot talent Marco Balotelli werd door José Mourinho voor een paar weken naar de beloften teruggezet, omdat hij tegen Catania een plaats op de invallersbank weigerde. Adriano werd voor drie wedstrijden geschorst op basis van tv-beelden die aantoonden dat hij tegen Sampdoria Daniele Gastaldello een elleboogstoot gaf.

De wedstrijden in de Serie A en B begonnen zondag met een kwartier vertraging. Daarmee protesteerde de spelersvakbond tegen de schorsing van een jaar die door het TAS was opgelegd, omwille van het niet op tijd opdagen voor een dopingcontrole. Daniele Mannini (nu bij Napoli) en Davide Possanzini, op het moment van de feiten allebei spelend voorBrescia, kregen van de voetbalbond toen geen straf, waarop het WADA die beslissing voor het TAS aanvocht.

Napoli haalde de Argentijnse aanvallende middenvelder Jesus Datolo (24) voor 6,5 miljoen euro weg bij Boca Juniors.

David Beckham moet op 9 maart terugkeren naar LA Galaxy. Een definitieve aankoop door Milan is niet aan de orde, liet de Amerikaanse voetbalclub weten. Milan zette Beckham alvast niet op de Europese spelerslijst voor de komende duels in de UEFA Cup, al zou de Engelse middenvelder de twee matchen tegen Werder Bremen kunnen spelen.

GEERT FOUTRé

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier