Morgen begint de PGA Championship, het eerste majortoernooi op de herschikte golfkalender. Voor het eerst ook zonder publiek.

Het aantal coronadoden in de VS mag dan wel boven de 150.000 gestegen zijn, dat houdt de sportcompetities niet tegen. Ook niet in het golf. Nadat het PGA-seizoen al half juni werd hervat, start donderdag in het TPC Harding Park in San Francisco ook het eerste majortoernooi: het PGA Championship, dat oorspronkelijk in mei had moeten plaatsvinden. Weliswaar zonder de 40.000 toeschouwers per dag die normaal Tiger Woods en co hadden aangemoedigd.

Om de stilte van de lege golfcourts te compenseren, zal tv-zender CBS Sports wel de kijkervaring van de miljoenen golfliefhebbers thuis vergroten. Door nog meer gebruik te maken van spectaculaire luchtbeelden en van vierdimensionele herhalingen die een unieke 180-gradenblik moeten geven op de golfcourts.

Ook de US Open in Mamaroneck, New York – die nu gepland staat tussen 17 en 20 september – zal in stilte gespeeld worden, net als alle PGA-toernooien (een niveau lager dan de majors) tot het einde van het seizoen.

Alleen voor de Masters in Augusta, dat ander majortoernooi dat werd verschoven, van april naar 12 tot 15 november, is het nog onduidelijk of daar wel publiek zal worden toegelaten. Al lijkt dat weinig waarschijnlijk.

Het vierde majortoernooi, The Open Championship in de Engelse Royal St George’s Golf Club, zal niet plaatsvinden. Die afgelasting werd begin april al aangekondigd. Zonder inkomstenverlies, want het toernooi was, net als Wimbledon in het tennis, verzekerd tegen een annulering wegens een pandemie.

Voor meer nieuws zie www.sportmagazine.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier