Georgios Galitsios moet de nieuwe offensieve rechtsback worden.

Wat zou er door het hoofd gaan van tweevoudig Rode Duivel Sepp De Roover (27)? In de zomer van 2010 werd de nuchtere rechterflankverdediger door Lokeren OV voor naar verluidt 275.000 euro overgenomen van het Nederlandse FC Groningen. Na een periode vol blessureleed is de Kempenaar eindelijk weer topfit, maar coach Peter Maes geeft de voorkeur aan Tiko, wiens beste positie controlerende middenvelder is. Een bijkomende klap voor De Roover is het nieuws dat de Griek Georgios Galitsios (25) een contract kreeg voor anderhalf seizoen.

Het is niet echt duidelijk of Peter Maes daar honderd procent tevreden mee is, maar sportief manager Willy Reynders spreekt over een mooie opportuniteit. “Wij luisterden naar de mening van onze ex-speler Arnar Gretarsson, directeur voetbal bij AEK Athene”, vertelt de Limburger. “Ook andere contacten in Griekenland waren vol lof. We zullen zien of we een risico nemen, want hij speelde sinds april niet meer, na een uitleenbeurt aan Panionios. De conditionele tests wezen uit dat hij nog een kleine achterstand heeft. Galitsios is een aanvallende rechtsback die voor diepgang moet zorgen. Ik weet niet wat het probleem blijft met De Roover, maar het is niet meer wat het ooit was en dat is onvoldoende.”

Erwin Lemmens speelde in het seizoen 2005/06 voor Olympiacos Piraeus, toen Galitsios furore maakte bij AE Larissa. “In 2008 verhuisde Georgios voor 2,5 miljoen euro naar Piraeus”, weet de doelmannentrainer van Lokeren. “Zijn voetenwerk zit goed en hij gaat gemakkelijk met de bal om. Verder vielen me zijn snelheid en centers op. Hij deed de volledige voorbereiding mee bij Olympiacos, maar het klikte niet met trainer Ernesto Valverde. Op 11 november legde hij met Werder Bremen een positieve test af tegen Braunschweig. Alleen moest hij daar opboksen tegen een 31-jarige vaste waarde. Dan is het beter dat hij zich focust op ons. Georgios moet er nu zelf voor zorgen dat hij een belangrijke speler wordt. Een minimale voorbereidingsperiode moet volstaan. Tijdens de eindejaarsperiode wil hij hier verder blijven trainen. Zijn honger is groot.”

Rode Duivel Kevin Mirallas bevestigt dat. “Hij stond ooit dicht bij de nationale ploeg”, beweert de spits van Olympiacos. “Bij ons moest hij de concurrentie aangaan met international Giannis Maniatis, die toch fysiek en qua niveau een klasse beter is. Georgios is vooral qua techniek en voorzetten heel sterk.”

DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE

“Een minimale voorbereidingsperiode moet volstaan.” Erwin Lemmens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier