Fulham is bezig aan een grijs seizoen. Alleen de contractverlenging van Edwin Van der Sar bracht wat licht.

Vorig seizoen was Chris Coleman, nog steeds de jongste coach in de Premier League, een lichtpunt als hoofdcoach van Fulham. Hij bracht leuk voetbal en het Londense speelgoedje van Mohammed Al Fayed handhaafde zich moeiteloos in de eerste klasse, maar doorgroeien naar de top lukte niet en dit seizoen is het matig tot slecht. Coleman zat net voor nieuwjaar zelfs een tijdje op de wip, zeker toen in één week drie keer werd verloren. Fulham eindigde 2004 maar net boven de degradatieplaatsen, maar herpakte zich. Niet verloren in januari, wat meer ademruimte voor de trainer én een contractverlenging voor de 34-jarige keeper Edwin Van der Sar, die zo alvast tot het WK in Duitsland zijn stek in een topcompetitie vasthield.

De tijd staat stil, daar aan de oevers van de Thames, waar Craven Cottage ligt. Het romantische ouderwetse stadion staat in een hele dure wijk van Londen en dat verklaart voor een deel de slechte cijfers van de club : het jaarlijkse rapport van Deloitte and Touche maakt gewag van een tekort van 133 miljoen pond. Alleen al vorig seizoen maakte Fulham 14 miljoen pond verlies.

Het was Mohammed Al Fayed, de eigenaar van Harrods en het Parijse Ritz, die de ploeg in 1997 van de ondergang redde. De Egyptenaar wilde van Fulham het Manchester United van het zuiden maken en pompte veel geld in het team. Te veel, zo vreest men nu. Al geruime tijd duiken geruchten op dat de Egyptenaar zijn speeltje beu is en Fulham te koop wil zetten. Supporters vrezen nu twee dingen. Ofwel blijft Al Fayed, maar probeert hij zijn centen te recupereren door de gronden waar de club nu speelt te verkavelen en is dat de facto het einde van Craven Cottage, ofwel verkoopt hij Fulham en is dat het einde van een droom. Want het Manchester United van het zuiden, dat is intussen Chelsea… (PTK)Volgend weekend worden de kwartfinales in de FA Cup afgewerkt. Arsenal had dinsdag strafschoppen nodig om in de replay voorbij Sheffield United te raken. Het speelt komend weekend uit bij Bolton. Andere kwartfinales : Southampton-Manchester United (zaterdag live op de BBC), Blackburn-Leicester (enige tweedeklasser, zondag live op de BBC) en New- castle-Tottenham. Jermaine Pennant kreeg drie maanden gevangenisstraf voor rijden onder invloed. De door Arsenal aan Brimingham uitgeleende speler reed zonder verzekering en zonder rijbewijs. Dat was voor rijden onder invloed al voor zestien maanden ingetrokken.

TOPSCHUTTERS : 1. Henry (Arsenal) 22 goals ; 2. Johnson (Crystal Palace) 18 goals ; 3. Defoe (Tottenham) 11 goals ; 4. Pires (Arsenal), Haisselbank (Middlesbrough) 10 goals.

PTK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier