Spectaculair, stevig, waterdicht tot op honderd meter diepte en toch betaalbaar. Regata richt zich op het iets minder koopkrachtige maar daarom niet minder ijdele cliënteel en surft mee op de golf van de wel erg grote polshorloges die tegenwoordig in de mode zijn.

Regata maakt deel uit van de Spaanse Festinagroep en meert in België aan met een duidelijke missie: een jong en trendy cliënteel aanspreken met oversized polshorloges (een diameter tussen 45 en 47,5 mm), origineel design, goede technische troeven en betaalbare prijzen (gaande van 149 tot 249 euro).

Opdat er geen enkele potentiële koper zou afhaken bij gebrek aan keuze hebben ze bij Regata op geen modelletje meer of minder gekeken. De totale collectie telt niet minder dan veertien modellen, allemaal chronografen met drie wijzers, met tal van kleurencombinaties en details die niet onopgemerkt zullen blijven. Enkele modellen hijsen op hun wijzerplaat de scheepsvlag terwijl anderen hun horlogekast wat uitgebreid zien door een indrukwekkende anti-shock-bescherming, of soms zelfs door een kompas.

‘Only for the Brave Men’ luidt de slogan en het vergt inderdaad wel wat moed – en vooral ook een sterke pols – om met een Regata XXL rond te lopen. Er zijn immers modellen bij die meer weg hebben van een UFO dan van een polshorloge. Al dient gezegd dat er ook eenvoudige modellen zijn die aan de stijlvolle Italiaanse uurwerken doen denken.

De gewaagde stijl en trendy look zijn overigens niet de enige troeven van de Regata XXL. De hele collectie profiteert mee van de technische expertise die ze bij Festina al hadden opgebouwd. Dat is goed te merken aan de kwaliteitsvolle kwartsbeweging, de stevige stalen horlogekasten en de mooie lederen of polyurethane horlogebandjes.

Festina heeft haar hoofdzetel in Barcelona, stelt meer dan tweeduizend mensen te werk in bedrijven in Zwitserland en andere delen van de wereld. Het produceert ieder jaar vier miljoen polshorloges die in 65 verschillende landen verdeeld worden. De Festinagroep mag dan wel bekend geworden zijn voor haar niet extreem dure gamma, dat betekent niet dat de groep van de Catalaan Miguel Rodriguez haar gamma gaandeweg niet gediversifieerd heeft. Festina is tegenwoordig ook een belangrijke producent van Swiss Made-bewegingen (zowel quartz als mechanisch) en beheert met Perrelet en Leroy twee merken uit de luxehorlogerie. De kwaliteiten van de Regata XXL dienen dus geenszins te verbazen, als je weet welke knowhow er allemaal achter schuilgaat.

DOOR PATRICK DELAROCHE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier