Daniel Alves wil nog altijd weg bij FC Sevilla.

De Braziliaanse rechtsachter onderhoudt al een tijdje een haat-liefdeverhouding met de supporters van FC Sevilla. Sommigen hebben het de 24-jarige rechterverdediger immers nog altijd niet vergeven dat hij vorige zomer te kennen gaf naar een andere club te willen gaan. Anderzijds kan echter niemand ontkennen dat het om een speler met heel veel kwaliteiten gaat, die ondanks zijn teleurstelling over de gemiste transfer, op een professionele manier alles blijft geven voor zijn club.

Daniel Alves kwam in 2002 over van het Braziliaanse Bahia in een periode waarin het FC Sevilla op zijn zachtst gezegd niet voor de wind ging. Nu is hij een van de vedetten van het team dat sinds voorzitter JoséMariaDelNido de teugels in handen heeft, het ene hoogtepunt na het andere beleefde. Zo boekte de Andalusische club onder andere twee opeenvolgende zeges in de UEFA Cup. “Het is voor iedereen duidelijk dat de club nu heel andere doelstellingen heeft dan vijf jaar geleden”, zegt Alves. “Maar van mijn kant had ik ook een duidelijk carrièrepad uitgestippeld: ik wilde als voetballer zoveel mogelijk vooruitgang boeken om uiteindelijk bij een nog grotere club dan FC Sevilla aan de slag te kunnen. Dat is nog altijd zo.”

Daar ligt ook de kern van het probleem. “Ik had vorig jaar kansen om te vertrekken (RealMadridenChelseatoonden belangstelling, nvdr), maar uiteindelijk werden die voorstellen niet concreet genoeg. Ik blijf er echter in geloven en werk hard in de hoop dat een grote club de nodige financiële inspanningen zal willen doen om mij in te lijven. Met alle respect: ik mik hoger dan FC Sevilla. Let wel, ik vind dit een mooie en ambitieuze club, waarvoor ik graag speel, maar in Europa behoort FC Sevilla niet tot de groten.”

De koppigheid van het bestuur, dat hem tegen zijn zin vorig seizoen bij de club hield, dreunt in het hoofd van Alves nog altijd na. “Ik had een heel mooie stap voorwaarts kunnen zetten”, beweert hij. “En wat de clubleiding ook beweert, ze had voor mij ook een fikse transferprijs kunnen opstrijken. Dat ze me niet lieten gaan, vind ik nog altijd onrechtvaardig. Wat me daarbij vooral stoorde, is alle onzin die over mij de ronde begon te doen. Maar goed, ik heb – denk ik – ondertussen op het veld geantwoord. Ik wil nog altijd weg, maar wel door de grote poort, omdat ik niet vergeet dat deze club me in Europa lanceerde.”

Thiago Motta (25), die vorige zomer overstapte van Barcelona naar Atlético Madrid, werd al voor de derde keer dit seizoen aan de knie geopereerd. De Braziliaanse middenvelder moet opnieuw drie maanden aan de kant blijven. Zijn seizoen is dan ook voorbij.

Raúl Tamudo (30), de aanvoerder van Espanyol, werd in januari geopereerd aan de linkervoorarm maar er traden complicaties op. Dat de club erg karig is met commentaar, doet journalisten veronderstellen dat het ernstiger is dan vermoed.

Nano (27), de verdediger van Betis die vijf maanden geleden aan de linkerknie werd geopereerd, kreeg groen licht om opnieuw te spelen.

Tiko (31), de middenvelder van Athletic Bilbao, onderging een operatie aan de linkerknie. Zijn teamgenoot Ustaritz (25) heeft meer geluk: de centrale verdediger verlengde zijn contract tot 2013.

Zaragoza viert zijn 75ste verjaardag. Naar aanleiding daarvan ontvangt koning Juan Carlos op 12 maart het team in het paleis van La Zarzuela.

Jerzy Dudek (34), de tweede doelman van Real Madrid, overweegt om de club te verlaten. SanIker ( Casillas) is immers onaantastbaar, zodat de Pool normaal niet aan spelen toekomt.

Quique Hernández, de trainer van tweedeklasser Albacete, werd ontslagen.

In de heenwedstrijd van de halve finales in de Copa del Rey verloor Santander (dat Mémé Tchité in de 66ste minuut naar de kant haalde) met 3-1 van Getafe. In de andere halve finale speelde Barcelona 1-1 gelijk tegen Valencia. Xavi maakte slechts gelijk in de 94ste minuut.

DANIEL DEVOS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier