In plaats van vorige week de competitie te hervatten met neotweedeklasser Wezet, waar hij drie jaar lang als aanvoerder optrad, bereidt Gunter Verjans met vierdeklasser Spouwen-Mopertingen de start van begin september voor. “Het was heel jammer dat ik de promotie niet kon meemaken”, weet de Limburger. “Vier weken na het kampioenschap, op de laatste training van het vorige seizoen, kreeg ik van trainer José Riga te horen dat er geen plaats meer was voor mij. Heel bizar, want over het financiële aspect hadden we zelfs niet gesproken. Dat was een ferme klap in mijn gezicht, gezien het tijdstip en ook de eerdere belofte die mij was gemaakt om een functie te gaan bekleden in de clubwerking en de geheel nieuwe voetbalacademie voor de jeugd. Want ik behaalde ondertussen mijn trainersdiploma UEFA-B. Ik kon zeker nog van waarde zijn in tweede klasse. Misschien niet altijd als titularis, maar wel door mijn invloed op en naast het veld. Ik ken stilaan wel mijn rol. Mijn ervaring was ook op een ander niveau nuttig geweest.”

Na contacten met KSK Tongeren koos hij uiteindelijk voor Spouwen-Mopertingen, waar Benny Liebens (ex-materiaalman van STVV) assistent-trainer is. “Ik leefde altijd als een prof, iedereen is heel lovend over mijn voorbeeldige mentaliteit”, stelt de controlerende middenvelder. “Dat eis ik dan ook van mijn ploeg. Het engagement van die mensen sprak me het meest aan. Er werd heel concreet gesproken en onderhandeld. Begin augustus wilde ik de knoop doorhakken, om de voorbereiding zo volledig mogelijk mee te maken, en dat gebeurde dan ook zo. In principe zijn Patro Eisden, Veldwezelt, Tongeren en Oosterzonen teams met meer sportieve en financiële slagkracht. De goesting en het plezier zijn groot.”

Voor het eerst moet de ex-international straks op zoek naar een job. “Ik beschik over een diploma marketing plus bedrijfsmanagement en viseer vooral een commerciële functie. Ook dat is weer een nieuwe uitdaging, waar ik rustig de tijd voor wil nemen en naar uitkijk. Maar in het voetbalmilieu heb ik nog wel wat contacten. Het moet echt iets zijn wat me volledig ligt.” S

Gunter Verjans wordt 37 in oktober. De middenvelder speelde voor K Hoeselt VV, STVV (tweemaal), Club Brugge, R Antwerp FC (tweemaal), het Oostenrijkse Casino Bregenz en Wezet. Hij verzamelde in totaal vier caps voor de Rode Duivels.

FRéDéRIC VANHEULE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier