Casino Bregenz kende een turbulent einde van de winterstop. Trainer Regi Van Acker vertrok naar Antwerp, een groot deel van het bestuur nam ontslag uit onvrede met het beleid van voorzitter Hans Grill en de Bosnische doelman AlmirTolja werd genoemd in een gokschandaal. Gunther Schepens (31) blijft er relatief rustig bij. Hij concentreert zich liever op 19 februari, wanneer de competitie hervat.

Je bent weer topfit, nadat je in december een kijkoperatie onderging ?

Gunther Schepens : “Ik ben blessurevrij, een serieuze opluchting. Die kijkoperatie doorstond ik goed, waardoor ik probleemloos de trainingen kon hervatten. Het is nu een beetje afwachten hoe het verder loopt. In principe ben ik aan mijn laatste maanden als profvoetballer bezig. Het risico om voort te doen is veel te groot. Het probleem is simpel : mijn kraakbeen aan de binnenkant van de knie is bijna volledig weg. Ik heb het advies van vier dokters. Hun oordeel is eensluidend : stoppen. Op dit moment voel ik me de ene dag superman, terwijl ik op andere dagen met moeite de trap op kan.”

Kon je op trainingskamp in Cyprus alles meedoen ?

“Jawel. Iedere dag twee trainingen, heel intensief. Maar toen we terugkeerden naar Bregenz, waar er ongeveer twintig centimeter sneeuw lag, was ik de eerste twee dagen een wrak. Veel heeft met de vochtigheid te maken. Weersveranderingen zijn een catastrofe voor mijn knie.”

Je contract loopt nog verder tot 2006. Heb je al zicht op de toekomst ?

“Nee, niet echt. Begin januari had ik een verkennend ge-sprek met Ivan De Witte, de voorzitter van AA Gent. Het kan zijn dat ik terugkeer naar Gent. In wat voor functie weet ik nog niet exact. Daar zullen we wel uitkomen.”

Heerst er op dit moment grote chaos in Bregenz ?

“Wat wil je ? Onze club wordt in verband gebracht met gokschandalen. Leuk is anders, moet ik toegeven. Het is zelfs ferm ambetant. Onze doelman werd ondervraagd, want hij wordt verdacht van medewerking aan de nederlagen tegen Austria Wenen (0-9) en bij Admira Mödling (3-0).”

En ? Wat denk je ?

Bullshit. Heb je al eens met 9-0 verloren ? Geen enkele profvoetballer wil dat. Het klinkt misschien raar, maar we zijn daar ook totaal niet van het kastje naar de muur gespeeld. De eerste helft konden we nog behoorlijk standhouden, maar na de rust was het een doelpuntenkermis. Wie zet er nu geld op zo’n uitslag ? Die andere wedstrijd dateert van eind juli. Als je nu iedereen onder het vergrootglas gaat houden, waar stopt het dan ? Oliver Kahn heeft toch ook geen wedstrijden in de Champions League of het WK verkocht.”

Regi Van Acker vertrok door de aanhoudende betalingsproblemen, waardoor spelers aan zijn oren kwamen zagen. Begrijp je zijn keuze ?

“Ik kan die alleen maar res-pecteren. Hij was het echt zat, de maat was vol. Jammer, want we hadden een heel goede stage afgewerkt. Voor ons was het toch nog verrassend nieuws. Beloftes worden blijkbaar alleen op langere termijn nagekomen. Persoonlijk kreeg ik altijd alle premies en maandlonen keurig uitbetaald. Mocht het niet zo zijn, dan was ik al lang weg. Ik wil knokken voor het behoud, maar daar moet ook iets tegenover staan. Ik wil mijn loopbaan niet afsluiten met een degradatie als laatste wapenfeit.”

Een groot gedeelte van het bestuur stapte op. Hypothekeert dat de toekomst van de club ?

“Ze willen met hun actie de voorzitter een teken geven. Het wordt tijd dat hij opstapt. Met alle respect, maar die man is 75 en moet beseffen dat dictatoriaal gedrag niet langer wordt aanvaard. Vorarlberg is in principe een van de rijkste provincies, maar wij hebben ‘maar’ een budget van drie miljoen euro. Dat heeft veel te maken met de ingesteldheid van de voorzitter.”

Is er voldoende eendracht bij de spelers om de degradatie te ontlopen ?

“Ik ben alleszins tevreden dat assistent-trainer Roland Kor-nexl overneemt. Hij kan verder werken op het aanvallende spelsysteem van Regi. Voor de verdediging werd er een Noor aangeworven van Lyn. Dat was nodig, want we missen daar stabiliteit. Voorin was er een Afrikaanse spits aangekondigd, maar ik denk dat die al twee maanden vastzit op de luchthaven ( lacht).”

door Frédéric Vanheule

‘De ene dag voel ik me superman, terwijl ik op andere dagen met moeite de trap op kan.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier