Langzaam krijgt de spelerskern van SK Beveren vorm. Na een gesprek met trainer-manager Walter Meeuws besliste de Fransman Joseph-Augustin bij de club te blijven. Dat doet ook doelman Barry Boubacar Copa – die nog niet terug is omdat hij na het WK wat langer vakantie kreeg, maar beloofde nog één jaar door te gaan. Vertrokken : Junior (Donetsk), Diallo (FC Sion) en Badjan, die zichzelf vrijkocht en volgend seizoen bij Istres in Frankrijk gaat voetballen. Björn Vleminckx trekt naar KV Mechelen. Bij de inkomende transfers nog een bekende naam van vroeger : LaurentMacquet, die ongeveer 2,5 seizoenen speelde bij Charleroi. Macquet, 26 en opgeleid bij Cannes, verhuisde vervolgens naar Griekenland, naar Akratitos. Maar veel bekender nog dan de Fransman, zijn de ex-spelers Lardenoit, Theunis en Vanhoyweghen die na diverse omzwervingen hun spelersplunje weer laten wassen op de Freethiel. Vrijdag, tijdens het eerste oefenwedstrijdje (traditioneel in Zeeuws-Vlaanderen op het terrein van VV Clinge) gaven ze alle drie present. Theunis en Vanhoyweghen voor de rust, Lardenoit erna. Beveren won met 0-9 met onder meer doelpunten van Bozic (2) en Buskewiecz (1). Bozic is een Kroatische tester, Buskewiecz een Pool.

Voor Davy Theunis is het opgelucht ademhalen. “Ik heb tijdens de zomer niet stil gezeten”, zegt hij, bijna een heel jaar op de sukkel met achillespeesproblemen. “Even heb ik gevreesd dat ik zou moeten zakken van reeks, maar na hard werk met de fysiektrainer van de club lijk ik er bovenop. Wat ik nog mis is balgevoel, maar ik ben al blij dat ik weer alles kan meedoen op training.”

Vanhoyweghen keek verrast op bij zijn terugkeer. “Toen een manager me polste of ik daar oren naar had, zei ik van niet. Ik lag nog een jaar onder contract bij Sint-Truiden en had daar geen signalen gekregen dat ik mocht vertrekken. Maar die manager wist beter, ik mocht zelfs gratis gaan. Toen ik belde met mensen van Sint-Truiden werd dat bevestigd. Daarop heb ik niet geaarzeld. Het is dichter bij huis en ik vind nog een pak mensen van vroeger terug.”

Beveren versterkte in eerste instantie zijn verdedigend compartiment, met lengte en ervaring. Vanhoyweghen : “Dat moest, want ze pakten vorig seizoen toch veel goals. Macquet ken ik nog van vroeger als tegenstander, dat is een hele goeie, en als Davy weer zijn oude niveau vindt… Maar er zal nog wel wat bij moeten. Of er financieel ruimte is ? Daar weet ik niet veel van, maar dit is een club die in het verleden zijn engagementen altijd nakwam, op dat vlak heb ik vertrouwen.”

PTK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier