Geboren op 25 september 1978

Vriendin : Elke

Welke sleutelhanger hangt er aan je autosleutels ?

Hakim Bouchouari : “Aan mijn autosleutels hangt een kameeltje, gekregen van mijn zusje, die op reis is geweest naar Marokko. Ik ben Belg, maar ik heb daar tot mijn derde gewoond, dus ik vond dat ik het eraan moest hangen.”

Wie is je grootste fan ?

“Mijn oudste broer. Die heeft maar weinig wedstrijden van mij gemist. Dat mocht twee uur rijden zijn, hij kwam naar alles kijken. Zijn zoontje wil nu alles hebben wat ik heb en zijn kamer hangt vol met foto’s en knipsels.”

Waarmee verdiende je vroeger zakgeld ?

“Tja, wat deed ik eigenlijk ? Ik kreeg een beetje geld van thuis, maar verder kreeg ik gewoon wat ik nodig had. Alleen om mijn rijbewijs te kunnen halen ben ik zelf moeten gaan werken : één maand in een depot van de GB.”

Waaraan denk je liever niet meer terug ?

“Aan mijn seizoen bij Verbroedering Geel. Dat was een donker jaar waarin ik aan mijn lot ben overgelaten : na mijn blessure aan het begin van het seizoen bekommerde zich vijf maanden lang niemand om mij.”

Ben je handig ?

“Ja, ik kan mijn plan trekken. Mij leraars zeiden vroeger ook altijd dat ik het kon als ik maar wilde. Het is niet dat ik achterlijk ben, hé (lacht). Maar ik had toen slechte vrienden die er ook niet te veel voor deden. Pas toen mijn vader mij naar een strenge school in Lier stuurde, ben ik geslaagd met vrucht. Het was bij mij een kwestie van willen.”

Wat was je geworden zonder voetbal ?

“Daar kan ik niet op antwoorden, want het was voor mij altijd voetbal, voetbal. Ik kwam van school om vijf uur en ik reed met de fiets van Mortsel naar Boom om te gaan trainen. Ik had bij wijze van spreken al een training gedaan toen ik daar aankwam. En daarna weer terug naar huis.”

Welke eigenschap zie je liever niet in een vrouw ?

“Dat ze beginnen te zagen (lacht).”

Wie zou je graag bondscoach zien worden ?

“Muslin, omdat ik er dan misschien zelf ook eens bij zal zijn (lacht). Ach, ik heb niet zoveel ervaring met trainers uit eerste klasse om daarover te oordelen. Maar Muslin heeft zich nog geen enkele keer kwaad moeten maken en slaagt er toch in perfect een ploeg te maken. Hij kent het spelleke.”

Ben je een ochtendmens of een avondmens ?

“Ik ben altijd een avondmens geweest, maar dit seizoen trainen we ’s morgens, dus de aanpassing is nog volop aan de gang (grijnst). Ik moet om kwart voor acht opstaan en dat is niet altijd aangenaam. Ik moet het mij nog gewoon maken.”

Waaruit bestaat je ontbijt ?

“Als ik tijd heb om naar de bakker te gaan : croissants of koffiekoeken. En anders een boterham met choco of kaas en fruitsap.”

Wat is je favoriete tv-programma ?

“Ik kijk wel wat naar series, maar ik zap eigenlijk veel. Ik ben een zapper.”

Waaraan erger je je niet meer ?

“Aan de lompe verdedigers die je als spits soms tegenkomt op het veld en die je stampen of racistische opmerkingen maken. Vroeger ging ik daar al eens op in, waardoor ik in mijn carrière als spits al drie of vier rode kaarten kreeg wegens revancheren. Sinds een jaar of drie doe ik niks meer. Ik kan er nu om lachen. Vroeger was ik ook koppiger. Nu heb ik geleerd af en toe wat water bij de wijn te doen. Ik heb elf clubs gekend, waardoor ik me bijna elk jaar moest aanpassen aan een volledig nieuwe groep en dat is mij altijd gelukt : na twee dagen in de voorbereiding ben ik al met iedereen aan het praten en lachen.”

Wat is je lievelingseten ?

“Pasta met scampi’s en currysaus.”

Wat lust je niet ?

“Spinazie.”

Wanneer heb je het laatste gehuild ?

“Toen mijn grootvader gestorven is, zeven jaar geleden. Daarna zal ik nog wel eens een traantje gelaten hebben, maar toen heb ik écht gehuild.” l

RAOUL DE GROOTE

‘Aan mijn autosleutels hangt een kameeltje.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier