Ik maakte een paar weken geleden eens een balans op van de spelers die – in een nog niet eens zo ver verleden – van Marc Degryse Club Brugge mochten verlaten. En zie, ik maak één van de beste ploegen van het land, die ook Europees perfect zijn mannetje zou staan. De doelmannen staan hier niet ter discussie, want Verlinden is inmiddels voetballer af, dus met Stijnen en Verbauwhede hebben wij momenteel voldoende klasse in huis. Maar vóór hen opereren in de verdediging Hans Cornelis, David Rozehnal, Marek Spilar, Peter Van der Heyden (of Nicolas Lombaerts). In het middenveld posteren wij Timmy Simons, Nastja Ceh, Karel Geraerts en good old Gert Verheyen (een jaar te vroeg gestopt, want we missen hem). De voorlinie bestaat uit Rune Lange (wie maakte meer doelpunten ?) en Andrés Mendoza (dribbelkont en fantastische goals).

Hallo, Marc ? En wil je dubbele bezetting voor alle posities ? Houd dan Olivier De Cock (of Benjamin Lutun als opkomend talent), Birger Maertens, Jason Vandelannoite, Timothy Dreesen en Michael Klukowski in de verdediging. Plaats op je middenveld Koen Daerden, Sven Vermant, Elrio Van Heerden, Jonathan Blondel en/of Jeanvion Yulu-Matondo. En houd voor de aanval dan maar je spitsen Salou Ibrahim, Daniel Chavez en Bosko Balaban (te veel afwezig, maar blijft een sluipschutter). En speur de mogelijkheden op de transfermarkt af om deze linie nog te versterken (ook gelezen dat Ogunsoto door PSV fel wordt gegeerd ?).

Hallo, Marc ? Dat het er in de voetbalsport veel commerciëler aan toegaat, tot daaraan toe. Wij begrijpen dat de winst- en verliesrekening om te overleven minstens in evenwicht moet zijn. Maar lazen wij onlangs niet dat Club Brugge niet per se de Champions League hoeft te spelen om economisch gezond te zijn ? Wat is dit nu voor flauwekul ! Waar is die drive naartoe ? Waar blijft die challenge ? Wat is de ambitie dan nog ? En hoe denk je met dergelijke uitspraken je spelers (voldoende) te motiveren ?

Hallo, Marc ? Zie hier een gouden tip : verlos Club Brugge van spelers die geen toegevoegde waarde voor een elftal betekenen, maar wel handenvol geld aan weddes en premies kosten : Gvozdenovic, Priske, Ishiaku, Dufer, Leko. Dan al eens uitgerekend wat een besparing dit oplevert ? Met dat geld kan je al eens de transfertoer op, neen ? En o ja, geef grijze muis Emilio Ferrera maar een nieuw contract, want ook hij zal wellicht geen dure trainer zijn en dat kadert alweer binnen jouw visie en transferpolitiek. Maar het is echt niet de man waarop ik zat te wachten. Hou je goed, Marc.

ERWIN OOGHE, AALTER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier