Bestaan er gezamenlijke hobby’s ?

“We tennissen beiden graag. Maar het is niet altijd evident om samen een balletje te gaan slaan. ( Treiterig:) Mijn niveau ligt namelijk een stukje hoger dan dat van Sofie. Ze is nog lang geen Kim Clijsters. Soms gaan we ook samen lopen, maar meestal beperkt Sofie zich tot een rondje, om dan zelf nog een kleiner parcours te volgen. Dan komt ze later met de fiets naast mij rijden. Op die manier kan ik mijn tempo en snelheid goed bepalen.”

Bezoeken jullie geregeld de bioscoop ?

“De laatste tijd verminderde dat ietwat door die vele midweekwedstrijden, maar normaal bekijken we wekelijks een film. Het is een ideaal en leuk tijdverdrijf. Sofie kiest meestal. De kans op een komedie of een romantisch avontuur is dan groot. Ontspannend, maar het is jammer dat je telkens weet hoe het zal aflopen. Ik ben eerder voor thrillers. Die komen dan ook wel eens aan de beurt, zoals vorig jaar nog Gothika. Lekker spannend.”

Mocht je geen profvoetballer zijn, welk beroep zou je dan graag uitoefenen ?

“Ik zat in de richting sport en lichamelijke opvoeding. Het was altijd de bedoeling om regentaat lichamelijke opvoeding te volgen, mocht ik niet naar de A-kern zijn overgestapt. Ik volg nu ook, sinds twee jaar al, op maandagavond van halfzeven tot halfelf een cursus restauranthouder. Misschien dat ik na mijn voetbalcarrière een zaak opstart. Dat diploma is dan mooi meegenomen. Bovendien heb ik daarmee iets achter de hand. Ik ben iemand die graag kookt en graag onder de mensen komt.”

Hoe kan je Sofie het best omschrijven ?

“Een heel begrijpend persoon, die me constant steunt. Ze is lief, maar kan ook heel gevaarlijk uit de hoek komen. Als het haar niet aanstaat, ga je het direct te weten komen. Sofie zal nooit rond de pot draaien. Niet alleen tegen mij, maar ook tegen anderen zegt ze wat ze denkt. Ze is zeker niet achterbaks, maar altijd recht door zee. Dat apprecieer ik enorm. Een minpuntje ? Sofie kan nooit op tijd komen, is altijd te laat. Daar krijg ik soms wel eens zenuwen van, want zelf ben ik heel stipt.”

Jullie wonen sinds kort voor het eerst samen in Oostkamp. Een bewuste keuze ?

“We waren al een jaar op zoek naar een bestaand huis. Maar via via konden we dan een stuk bouwgrond op de kop tikken, voor een half open bebouwing via een sleutel-op-de-deurformule. Normaal gezien moesten we er in juni al in zitten, maar de bouwwerken liepen wat vertraging op. Het verlangen om samen te gaan wonen, was toch groot. Nu kunnen we zelf bepalen wat we ’s avonds nog doen, zijn we niet langer gebonden aan de andere huisgenoten. De taken moeten we wel goed verdelen. Strijkwerk is niet echt voor mij weggelegd, vrees ik ( schiet in de lach).”

Zijn er nog bepaalde reisbestemmingen die je absoluut eens wil aandoen ?

“Om de een of andere reden wil ik graag eens Mexico bezoeken. Gewoon eens een gedeelte van Zuid-Amerika, het tropische aspect onder andere, ontdekken. Die cultuur is daar blijkbaar totaal anders. Dat spreekt me wel aan.”

Je kapsel veranderde de laatste jaren al meermaals. Eigen keuze ?

“Tja, ik ben niet voor altijd hetzelfde kopkehaar. Op de posters van de laatste seizoenen sta ik als enige waarschijnlijk telkens anders ( lacht). Ik verander graag eens van look en volg de trends. Als Sofie het niet mooi zou vinden, dan zou ik het ook niet doen. Ook met mijn kleding ben ik enorm bezig. Ik kom graag trendy over. Deze zomer heb ik eens meegedaan aan een modeshow van Dirk Bikkembergs in Antwerpen, wiens collectie ik overigens graag zie. Een leuke ervaring, zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb me daar super goed geamuseerd. Hij mag me nog bellen als hij me nodig heeft.”

door Frédéric Vanheule

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier