Geboren op 13 oktober 1982, Vriendin : Sofie Verlende

Verdienen voetballers te veel ?

“Dat moet je in zijn context plaatsen. Wij moeten proberen ons talent financieel zo goed mogelijk uit te buiten. Soms is het wel eens overdreven. Ronaldinho wordt wel naar zijn waarde en kunnen betaald, zeker ? Maar ja, voetbal in de toplanden is één grote commercie geworden.”

Valt internationaal terrorisme te bestrijden ?

“Heel moeilijk, als je ziet wat er de laatste jaren allemaal gebeurt. Die zaken volledig willen controleren is onbegonnen werk. Je kan er een paar uithalen en het op die manier wat verminderen. Maar volledig uit de wereld krijgen wordt heel moeilijk.”

Is Osama Bin Laden ongrijpbaar en onvindbaar ?

“Alleen al de gedachte vind ik onbegrijpelijk. Die man moet over zo’n ontzettend trouwe aanhang beschikken dat hij altijd op verschillende schuiladressen terechtkan. Nagenoeg de hele wereld jaagt op hem, maar toch vinden ze hem niet. Een bizar verhaal.”

Beschouw je George Bush als een oorlogszuchtige wereldleider ?

“Ik vind het niet. Je moet op een bepaald moment iets durven doen, reageren tegen mensen of volkeren die alleen maar slechte bedoelingen hebben. Na de aanslagen op de WTC-torens in New York moest er iets gebeuren.”

Moeten softdrugs worden gelegaliseerd ?

“Nee. Ik heb liever dat dienen brol niet in België terechtkomt. Het is al erg genoeg dat er in Nederland coffeeshops worden ge-opend.”

Naar welke landen ga je nooit met vakantie ?

“Landen waar er een burgeropstand heerst of een oorlog aan de gang is. Naar Irak, Af-ghanistan of Israël moeten ze me niet sturen.”

Zijn er bepaalde goede doelen die je ondersteunt ?

“Voor Kom op tegen kanker deed ik al een paar keer mee aan de jaarlijkse kalenderverkoop. En met de zeebeving heb ik ook wat geld gestort op die speciale rekening.”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild ?

“Goh. Vorig seizoen, toen ik bij de eerste wedstrijd mijn knie verdraaide en mijn mediale band scheurde, wat volgde na een lange revalidatieperiode. Toen heb ik me, in de armen van mijn vriendin, wel even laten gaan. Dat was een gevoelige kwestie, een tegenslag die ik niet alleen kon verwerken.”

Was ik geen profvoetballer, dan…

“… zou ik misschien nu in het onderwijs staan als regent lichamelijke opvoeding.”

Is er leven na de dood ?

“Ja. Er moet iets zijn. Ik weet niet juist wat en kan het moeilijk omschrijven, maar ik kan me niet voorstellen dat alles opeens ophoudt. Dat lijkt me iets te raar.”

Wat is jouw droomauto ?

“Een Porsche, door zijn speciale uitstraling. De Cayenne, die jeep, vind ik een echt pronkstuk. Maar voorlopig is dat financieel niet haalbaar voor mij. Ik stel me tevreden met mijn BMW. Meer dan voldoende voor een jonge kerel.”

Blondines of brunettes ?

“Blondjes trekken me meer aan. De Scandinavische types. Ze stralen iets liefs uit en ze zijn de mooiste.”

Waaraan kan je je ergeren ?

“Mensen die achter de rug praten en roddelen. Ik heb liever dat ze eerlijk en rechtuit in mijn gezicht zeggen waar het op staat.”

Op welke politieke partij stem je ?

“Ik heb geen specifieke voorkeur. De laatste keer stemde ik gewoon gevoelsmatig voor de CD&V. De kans is zelfs groot dat ik bij de volgende verkiezingen, nu ik in Duitsland woon, niet meer ga.”

Liefde is…

“… noodzakelijk. Wie kan er zonder liefde leven ? Het is altijd leuk en belangrijk dat er iemand voor je klaarstaat.”

Oostkamp of Aken ?

“Brugge, waar mijn vrienden zich bevinden en ik alles veel sneller kan terugvinden. De Duitsers zijn wel vriendelijk, maar ik ben nogal gehecht aan mijn familie.”

Help je in het huishouden ?

“Redelijk weinig. Alleen koken, omdat ik via avondschool een jaar restauranthouder volgde. Dat kan ik beter dan mijn vriendin. Een pluspunt. Maar stofzuigen, dweilen en strijken zijn niet voor mij weggelegd.”

FRéDéRIC VANHEULE

‘Blondjes trekken me meer aan. Ze stralen iets liefs uit.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier