Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Een Belg naar Manchester United ! Niet iemand van een topclub, niet eens een international, maar gewoon Harald Pinxten van Antwerp FC. Stuurde de Engelse titelverdediger in het kader van een samenwerkingsakkoord met Antwerp al geregeld spelers naar de Bosuil, deze week gebeurt het omgekeerde. Verdediger Pinxten vertrok zondag voor een driedaagse test naar Manchester. De Limburger, pas aan zijn eerste seizoen in eerste klasse toe, voelt zich vereerd.

Het gaat wel erg snel.

Harald Pinxten : Ik had gehoopt dit seizoen tien à twaalf keer te kunnen starten, maar pas vorig weekend miste ik door een schorsing mijn eerste wedstrijd. Het gaat ontzettend goed. In de eerste maand was het wat wennen aan het tempo en de intensiteit van de trainingen. Ik voelde dat ik naast het voetbal vooral veel rust nodig had, maar nadien pikte ik het vlot op. Eerst als rechtsachter, na het uitvallen van Campara als centrale verdediger. Tegen Standard was ik ook even centrale middenvelder, omdat de trainer vond dat we daar kracht nodig hadden.

En dan komt die uitnodiging van – stel je voor – Manchester. Hoe reageer je daarop ?

Onwennig. Verrast. Ik ben 24 en de eerste speler die van Antwerp naar ginder gaat. Toch vreemd, je weet eerst niet echt goed hoe te reageren. Ik denk dat ik gewoon drie dagen ga genieten, van de sfeer en het enthousiasme in die club. Zondagavond zou ik misschien nog een rondleiding krijgen, in het stadion of op het oefencomplex, en maandag en dinsdag mag ik dan meetrainen. Misschien twee keer, misschien drie keer, afhankelijk van het programma.

Schop Van Nistelrooij niet onderuit !

Ik weet niet of ik hem veel ga zien. Ze hebben pas tegen Chelsea gespeeld en moeten de halve finale van de Champions League voorbereiden. Wellicht zal ik meetrainen met de andere jongens, zij die net onder de kern zitten. Maakt in feite niet uit, ook in die groep zullen wel sterke spelers zitten. Een wedstrijd ga ik niet bekijken, dinsdagavond ( gisteren, nvdr) ben ik alweer thuis.

Droom je van Engeland ?

Toch wel. Het is pas mijn eerste jaar in eerste klasse, maar er is belangstelling van over het Kanaal. Glasgow Rangers nam al contact op, Wolverhampton ook. Allemaal Brits, wat wel bij mijn stijl moet passen. Beetje fysiek voetbal.

De stap is wel groot. Vraag dat maar aan je ploegmaat Tom Peeters, die in Sunderland niet aan de bak kwam.

Ik weet het, maar Tom raadt het me daarom niet af. Niemand in de groep doet dat. Stel dat ik nu zeg dat het te vroeg is en ik krijg die kans volgend jaar niet meer, dan zal ik daar altijd spijt van hebben. Als het concreet wordt, moet ik nu gaan, denk ik. Dat zegt Tom ook.

Succes.

door Peter T’Kint,

“Drie dagen Manchester United. Dat wordt genieten. Van de sfeer en het enthousiasme in die club.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier