Rien ne va plus pour le Standard. Nu werden ook een aantal spelers niet of te laat betaald en worden vijf namen geciteerd die weg mogen. Eric Van Meir is het allemaal beu. Hij wil, behalve na de wedstrijden, niet meer via de pers reageren. “Waarschijnlijk tot het eind van het seizoen.” Harold Meyssen zit evenmin in een bevoorrechte situatie. Hij bekijkt vanaf de zijlijn een en ander filosofisch.

Een aantal spelers bij Standard is niet betaald. Wat met jou ?

Harold Meyssen : Het bericht klopt, maar ik ben daar niet bij. Het is wel de eerste keer dat ik hoor dat het bij Standard gebeurt.

Het gaat niet goed met Standard, Harold.

Na de zege tegen GBA dachten we dat de kentering er was en het vertrouwen terugkeerde, maar de week daarop was het wéér weg en werd er niet goed gespeeld. Het is heel moeilijk om daar onderin weg te geraken als je eens een keer wint maar de week daarop weer zwak voetbalt en met punten morst. Toch hebben we dezelfde ploeg die begin vorig seizoen met de top kon wedijveren. We horen gewoon niet thuis waar we nu staan.

Wat is er met jou aan de hand ? Je komt nauwelijks nog aan spelen toe.

Ik neem een beetje een afwachtende houding aan, ik wil afwachten hoe mijn situatie de komende weken evolueert. Op dit moment ziet het er niet goed uit. Ik zit op de bank en ben straks einde contract. Gelukkig ben ik niet, ik ben niet vertrouwd met zo’n situatie. Vroeger belandde ik ook al eens op de bank, maar de match daarna was ik er weer bij. Tegen januari zal er meer duidelijkheid zijn of Standard me wil houden.

Moet jij weg ?

Ik lig daar niet wakker van. Ik hoor ook de geruchten dat sommigen weg moeten of naar de C-kern gestuurd worden, maar in het voetbal kan het snel keren, heb ik geleerd.

Je naam werd ook geciteerd als één van de aanstokers van de persboycot. Jij reageerde niet, Michel Goossens reageerde furieus.

Mijn naam stond erbij terwijl ik er weinig mee te maken had. De andere twee die geciteerd werden reageerden heel anders. Ik liet het aan mij voorbijgaan. Ik wist dat een persboycot niet goed is, dat zich dat achteraf tegen je keert. Ik heb me gewoon bij gans de groep aangesloten. Die beslissing viel op een vergadering, niemand verzette zich. Dan moet je achteraf niet komen zeggen dat je niet akkoord ging. Onder de spelers zelf zijn er weinig problemen in de kleedkamer.

Je speelt niet. Wat mis jij momenteel ?

Speelgelegenheid. Als je maar tien minuten krijgt, is het moeilijk om iets te tonen. Ik was in het begin niet goed bezig, dat klopt. Maar wie was wél goed bezig als je één op vijftien haalt ? Toen ik de nieuwe inkomende transfers zag, allemaal linksvoetigen, voelde ik al iets aankomen. Maar ik heb er geen baat bij daar uitleg over te gaan vragen bij de trainer. Ik blijf rustig.

Doe je het seizoen uit bij Standard?

Ik laat alles op me afkomen en wacht af.

door Geert Foutré

‘Ik was in het begin niet goed bezig, maar wie was wél goed bezig als je één op vijftien haalt ?’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier