Heracles Almelo

Frank Wormuth © Erik Pasman

Trainer Frank Wormuth 13/09/1960 (ger)

? Zijn eerste trainersbaan was niet de minste: hij was assistent van Joachim Löw bij Fenerbahçe.

? Werkte tien jaar lang bij de Duitse voetbalbond, waar hij vanaf 2008 verantwoordelijk was voor de opleiding van de coaches. Hij was ook jarenlang trainer van de Duitse U20.

? Begint aan zijn vierde seizoen bij Heracles, waarmee hij respectievelijk zevende, achtste en negende werd in de Eredivisie.

transfers

In

Bilal Basaçikoglu (Gaziantep FK, Tur), Jeremy Cijntje (Waasland-Beveren, Bel), Nikolai Laursen & Robin Jalving (FC Emmen), Ruben Roosken & Sven Sonnenberg (TOP Oss),

OUT

Teun Bijleveld, Michael Brouwer & Jeff Hardeveld (FC Emmen), Tim Breukers (gestopt), Ahmed Kutucu (Schalke 04, Ger), Daniel Mesenhöler, Robin Pröpper (FC Twente).

Rai Vloet
Rai Vloet© Pro Shots/Sipa USA

smaakmaker Rai Vloet

Rai Vloet kende tot nu toe een redelijk bewogen loopbaan, met op 26-jarige leeftijd al een waslijst aan clubs. De eerste was zijn jeugdclub PSV, waar hij tot negen duels in de hoofdmacht kwam. Sinds 2016, toen PSV hem als speler van het beloftenelftal besloot te verhuren, passeerde hij bij acht (!) clubs: SC Cambuur, FC Eindhoven, NAC Breda, FC Chiasso (Zwitserland), Frosinone (Italië), STVV, Excelsior Rotterdam en nu dus sinds een jaar Heracles Almelo. In het oosten van het land lijkt de aanvaller eindelijk wat rust te hebben gevonden: voor het eerst in al die jaren trekt Vloet voor een tweede seizoen op rij hetzelfde shirt aan.

Heracles Almelo

Overigens was de aanvaller bij het Zwitserse FC Chiasso onderdeel van een constructie die hem direct doorstuurde naar de Italiaanse Serie A-club Frosinone, waar hij niet verder kwam dan zes invalbeurten. Ook bij STVV flopte de zoon van voetbaltrainer Wiljan Vloet, maar hij is nu weer op het rechte spoor.

Heracles Almelo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier