Herkenbaar scenario

HAMDI HARBAOUI © BELGAIMAGE

20 punten aan de winterstop, 13e plaats. Herkenbaar voor Zulte Waregem, want vorig seizoen haalde het even weinig punten na 21 speeldagen. Toen had de fusieclub nog het excuus van de extra belasting van de Europa Leaguecampagne, maar dat kan Francky Dury dit seizoen niet bovenhalen. Zijn wankele verdediging incasseerde zelfs nog zes goals meer dan vorige seizoen: 46 (als slechtste defensie) vs. 40 (op een na slechtste). Opvallend: van die 46 slikte Essevee er 26 in het laatste halfuur, waardoor het al liefst 13 punten verspeelde.

De huidige situatie is echter iets minder precair dan in 2017/18, gezien de zes punten voorsprong op rode lantaarn Lokeren, vs. vier vorig jaar op Eupen, plus één plaats hoger in de stand (13e vs. 14e). Vorig seizoen trok Zulte Waregem die scheve situatie recht met een 17 op 27 na Nieuwjaar, mede dankzij de wintertransfers van Harbaoui, Bongonda en Marcq. Ook nu haalde Essevee drie gerichte versterkingen: een spits ( Sylla) en twee middenvelders ( Seck/ Peeters), die laatste twee om het recuperatie/voetballend vermogen in de centrale as op te krikken. Een nieuwe, broodnodige centrale verdediger zit nog in de wachtkamer.

Herkenbaar scenario

Zo moet Zulte Waregem het degradatiespook weer verjagen. Ook omdat het, meer dan de andere clubs onderaan, kan rekenen op een goalgetter: Harbaoui. Na de winterstop en in play-off 2 vorig seizoen goed voor 6 en 13 goals, in deze campagne voor 11 treffers, plus 2 assist én 5 voorassists, wat ook zijn belang in de opbouw aangeeft. En dat op zijn 34e.

Herkenbaar scenario

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier