Geboorteplaats en -datum?

Hamme, 9 oktober 1957.

Welke sporten beoefen je zelf?

Tegenwoordig eigenlijk niets meer, behalve dan een wandelingetjes met de hond. Maar ik ben wel van plan om dringend eens iets aan mijn fysiek te doen, misschien ga ik binnenkort wel lopen samen met mijn vrouw. Vroeger heb ik altijd gevoetbald. Tot mijn zestiende bij Vigor Hamme en daarna bij de UEFA’s van Lokeren. Ik zat in dezelfde generatie als Raymond Mommens en Alex Querter en stond op het punt om de overstap te maken naar de eerste ploeg. Omdat ik ook nog wou studeren, ben ik echter nooit doorgestroomd bij Lokeren. Daarna ben ik teruggekeerd naar Hamme, maar al snel afgegleden naar Berlare in derde provinciale en later zelfs naar het Katholiek Sportverbond. Echt de hel voor verfijnde voetballers zoals ik. Verdedigers schoppen bal én man liefst van al meteen het stadion uit, invallers doven hun sigaret net voor ze ingebracht worden en in de kleedkamer staat steevast een bak bier klaar.

Welke sporten volg je passief?

Vooral het voetbal, al is het de voorbije jaren iets minder fanatiek geworden. Maar zo’n kwartfinale in de Champions League, daar kijk ik wel naar uit. Ook de Belgische competitie volg ik, al ga ik niet zo vaak in het stadion kijken. Samen met Gunther Schepens geef ik iedere woensdag wel een vooruitblik op de komende speeldag voor Unibet, ‘het elfde zintuig’ heet dat.

Bij welk sportmoment kreeg je kippenvel?

Zonder twijfel de match tegen de Sovjet-Unie op het WK ’86. Vooral de goal van Stéphane Demol blijf ik een fantastisch moment vinden. Ik zat toen thuis in mijn eentje naar de tv te kijken, in het midden van de nacht. Bij de goal van Demol heb ik hard geschreeuwd en geprobeerd om mijn eerste vrouw wakker te krijgen, maar ze bleef gewoon slapen. Dat is een van de redenen waarom ik van haar gescheiden ben.

Had je vroeger of nu sportidolen?

Aangezien ik er zelf één was, had ik een aangeboren voorliefde voor linksbuitens, dat zijn meestal zonderlinge figuren in een elftal. Ik denk aan Jan Mulder, CoenMoulijn van Feyenoord, Piet Keizer van Ajax, … En natuurlijk ook Wilfried Puis, een sierlijke voetballer met een wat zuiders uiterlijk, het leek wel een Spanjaard. Ook de Braziliaanse linksbuiten Rivelino, wereldkampioen in 1970, sprak me aan. Ik kopieerde zijn dubbele schaarbeweging en introduceerde ze meteen bij Vigor Hamme. ( lacht) S

bregt vermeulen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier