Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

RC Genk heeft niet lang gedraald met de opvolging van Willy Reynders. Herman Vermeulen wordt zijn opvolger. Deze week wordt het contract getekend. De Limburger (54) is al sinds vorige week aan het werk voor zijn nieuwe club.

“Herman had zich kandidaat gesteld”, zegt voorzitter Harry Lemmens. “Wij hebben hem zeer duidelijk gemaakt wat wij van hem verwachten. Hij komt niet als technisch directeur, maar als hoofdscout die ons scoutingapparaat gaat optimaliseren. Het is de bedoeling dat we vooral de Belgische en de Nederlandse, maar ook de Noord-Franse markt zeer gedetailleerd in kaart krijgen. We gaan ook onze sportieve cel wat herschikken. Zij zal de scoutingverslagen bespreken en de administratieve en financiële afhandeling zal voortaan door Jos Vaessen en mezelf gebeuren.”

Lemmens geeft toe dat RC Genk er de voorbije vijf jaar niet in is geslaagd het technisch directeurschap succesvol in te vullen. “Het is een functie die voorlopig niet meer wordt ingevuld”, zegt hij. “Zowel Ariël Jacobs als Willy Reynders stapte al vroeg op. Dan is een mogelijke conclusie dat zo’n functie niet werkt in Genk. Misschien omdat wij een club zijn waar de raad van bestuur erg betrokken is bij het dagelijkse reilen en zeilen. Ons sportieve beleid is geen onemanshow.”

Vermeulen is geen onbekende voor RC Genk. Hij is een dorpsgenoot van Jos Vaessen en organiseerde in het verleden al voetbalstages voor zijn nieuwe club. Toen Jacobs opstapte, was hij net als Reynders al kandidaat voor diens opvolging. Dat ging niet door en Vermeulen vertrok naar Olympiakos Piraeus, waar hij directeur werd van de jeugdacademie. Hij bleef twee jaar in Griekenland. Vorige zomer, anderhalf jaar na het ontslag van hoofdtrainer Trond Sollied, keerde hij terug naar België. Hij onderhandelde met een paar tweedeklassers, maar hield ook een buitenlands ijzer in het vuur. Aan zijn Griekse avontuur had hij goede contacten met Sporting Lissabon overgehouden. Sinds een half jaar was hij in contact met de Portugese club voor een functie in hun nog op te richten opleidingscentrum in Bloemfontein in Zuid-Afrika. Het project bleef echter aanslepen en meer dan een mondelinge toezegging kwam er nooit.

Vermeulen – die onbereikbaar bleef in het weekend – zal in Genk een contract van onbepaalde duur tekenen. “Dit is géén opdracht voor maar zes maanden, dit is voor de langere termijn”, benadrukt Lemmens. “Wij willen meer continuïteit in onze sportieve werking.”

JAN HAUSPIE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier