Het alles-of-nietsduel

Elton Acolatse lag in de wedstrijd tegen KAA Gent aan de basis van de 0-1-achterstand. © BELGAIMAGE

Marc Brys leverde een knalprestatie af door STVV tot op de laatste speeldag in de running te houden voor play-off 1. Toch zullen de kritische Truiense supporters vooral onthouden dat Jordan Botaka en co hun plek in de top zes te grabbel hebben gegooid door eerst op Moeskroen gelijk te spelen en daarna het alles-of-nietsduel tegen Gent te verliezen.

Op de dag van de match had iedereen in de kleedkamer van STVV het gevoel dat ze Gent zouden kloppen. Zelfs tijdens de rust, bij een 0-1- achterstand die zich had voltrokken door een dramatische actie van Elton Acolatse, was er geen sprake van gelatenheid. Ze hadden doorheen het seizoen al zo vaak een slechte uitgangspositie omgebogen in een zege. Waarom zouden ze het deze keer niet kunnen flikken? De Limburgers botsten echter op een uitgekookt Gent dat dodelijk efficiënt voetbalde op de omschakeling. Ook Brys, die tijdens het seizoen een oplossing wist te verzinnen op elke issue, zat er machteloos bij in de dug-out.

Het alles-of-nietsduel

Het missen van de play-off 1 hakte er fel in op Stayen. Maar na twee dagen verplichte rust werd de motivatie van de spelers stelselmatig gestimuleerd en leefde bij de groep de overtuiging dat ze er toch nog iets van konden maken in play-off 2. Hoe de technische staf de spelers zover kreeg? Door aan de hand van beelden en statistieken aan te tonen dat ze een fantastisch seizoen aan het spelen waren. Vorig seizoen zou STVV aan 47 punten genoeg gehad hebben om zich voor play-off 1 te plaatsen, maar door een speling van het lot haalden ze het in deze campagne net niet.

16

keer speelde STVV gelijk op 40 matchen (11 maal in de reguliere competitie, 5 keer in play-off 2), het meeste van alle clubs in de Jupiler Pro League.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier