De 25-jarige Rob Geyskens uit het Kempense Meerhout heeft een ietwat uit de hand gelopen hobby: het verzamelen van items van de Rode Duivels.

Op zijn twaalfde kreeg Rob Geyskens de microbe te pakken. “De schuld van mijn vader”, grapt Rob. “Hij werkte bij Nike, de vroegere kledingsponsor van de Rode Duivels. Bij iedere thuiswedstrijd laste de sportfabrikant enkele bussen in voor haar werknemers, maar door de tegenvallende resultaten bleef een groot aantal tickets ongebruikt. Nike gaf toen de toestemming om de overblijvende kaarten aan te bieden aan vrienden en familie. Ik vond dat geweldig, zeker omdat ik toen zelf voetbalde. Alles begon heel onschuldig, met een sjaal en een petje. Maar als je twee broers en een zus hebt, die elk over een eigen verzameling beschikken, dan kan je natuurlijk niet onderdoen.”

Om zijn collectie uit te breiden schuimde Rob aanvankelijk rommelmarkten af, maar door de komst van het internet en de sociale media werd verzamelen plots een stuk eenvoudiger. “Op mijn smartphone staan onder meer de applicaties van enkele veilingsites, zoals eBay en 2dehands.be, geïnstalleerd. Wanneer ik met de trein naar het werk ga, kan ik in alle rust de nieuwe zoekertjes bekijken. Zo kan ik op ieder moment van de dag een item bestellen.” Keerzijde van de medaille zijn de torenhoge verzendingskosten. “Die extra uitgaven nemen een heel grote hap uit mijn budget, ja.”

Als plaatselijke dorpsgek wordt Rob nog niet aanzien, maar de postbode loopt zijn deur wel plat. “Bijna dagelijks levert hij een nieuw pakket”, zegt Rob. “Trek ik er een weekje op uit, dan ligt bij mijn terugkeer een aanzienlijke stapel op mij te wachten.” Om dit allemaal te financieren doet hij een beroep op zijn familie. “Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden krijg ik telkens een enveloppe met geld. Zo bepaal ik zelf mijn aankopen.” De waarde van zijn assortiment aan Rode Duivelsgadgets kan hij niet met zekerheid schatten. “Wat ik wel weet is dat het mij al een aardige duit heeft gekost”, zegt Rob. “Voor veel mensen is dit rommel, maar voor mij persoonlijk is dit een unieke collectie.”

Ondanks het feit dat Rob zichzelf beschouwt als dé grootste Duivelse fan van het land, zal hij evenwel niet in Brazilië aanwezig zijn. “Ik heb via alle mogelijke wedstrijden geprobeerd naar het WK te gaan, maar zonder succes”, klinkt het triest. “Ik was er dolgraag bij geweest, maar uiteindelijk moest ik kiezen tussen het WK of nieuwe items kopen. Ik ging voor het tweede.”

DOOR FABRICE VANDEN ABEELE – BEELD BELGAIMAGE

“Bijna dagelijks levert de postbode een pakket.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier