Voetballen doet Mohamed Messoudi al ruim twee jaar in Kortrijk, maar naast het voetbal vind je de creatieve middenvelder vooral terug in Antwerpen. Messoudi koestert zijn geboortestad en is de perfecte ambassadeur: zelfverzekerd, hip en met veel flair.

Na vier seizoenen bij de hoofdmacht van Germinal Beerschot, verkaste Mohamed Messoudi (27) in 2006 naar het nabijgelegen Tilburg en later naar Kortrijk. Al die tijd bleef hij wel in Antwerpen wonen en zag hij de stad veranderen. “Ik woon tegenwoordig aan ’t Eilandje, de oude havenbuurt die ze de laatste jaren serieus aan het opwaarderen zijn”, vertelt Messoudi. “Er hangt een jonge sfeer en het is er heel aangenaam wonen aan het water.” Dit jaar kreeg de middenvelder er een imposante buur bij: “Mijn appartement is op vijftig meter van het splinternieuwe MAS, het museum aan de stroom. Een prachtig gebouw dat onze buurt nog een extra aantrekkingskracht geeft.”

Koffie met een krantje

“Antwerpen heeft veel leuke restaurantjes. Ik ga graag uiteten bij mij in de buurt, aan ’t Eilandje of op het Zuid, waar er ook altijd iets te beleven valt. Ik heb verschillende favoriete plekjes. Als ik zin heb in Thais ga ik naar Little Buddha, in de Luikstraat, voor mijn pasta’s naar Al Dente, op de Vlaamse Kaai. Als het uitgebreider mag, kies ik voor Arte, pal in het centrum, aan de Suikerrui. Het is een Italiaans restaurant, maar heel modern ingericht met knappe kunstwerken aan de muur. Mijn favorieten zijn de carpaccio met tonijn en de pasta met scampi’s.

“Als ik gewoon iets wil drinken, zijn er verschillende opties. Op het Zuid heb je Brasserie Nero, aan het museum voor Schone Kunsten. Ideaal om overdag een koffietje te drinken met een paar kranten erbij. En in de zomer is het heerlijk toeven aan het grote terras van Café Maritime, aan het Willemsdok, dat ’s avonds omgetoverd wordt tot een sfeervol danscafé.”

Zara meets Dolce&Gabbana

“Ik was de enige jongen in een gezin met zes zussen. Ik ben dus letterlijk opgegroeid in een badkamer vol crèmes, zalfjes en parfums. ( lacht) Van schoonheidsproducten heb ik weinig kaas gegeten, maar ik ben wel veel bezig met hygiëne. Ik kom graag verzorgd over, ook wat mijn kleren betreft. Op dat vlak zit ik in Antwerpen uiteraard goed, want dat is de modestad bij uitstek.

“Ik draag zowel kleren van de Zara als van Gucci of Dolce&Gabbana. Kledij mag voor mij veel geld kosten, maar enkel voor de stukken waarvan ik weet dat ik ze veel ga aandoen. Ik zal nooit een volledige outfit dragen van hetzelfde merk, neen, ik probeer verschillende stukken te combineren. Kledingwinkels zijn er in Antwerpen bij de vleet. De ketens vind je op de Meir of in de Huidevettersstraat. Daarnaast ga ik graag langs bij Verso, een boetiek met de grotere luxemerken, of bij Filippa K.”

“De kledingsponsor op de club is Nike, maar mijn persoonlijke sponsor is Puma. Ik speel met de nieuwe Puma Kings, schoenen met een nieuw soort leer dat niet te snel uitzet. Ook hun sport- en vrijetijdslijn ligt mij wel.

“Halskettingen en armbanden, dat vind ik niets voor een man. Het enige ‘juweel’ waar een man volgens mij mee wegkomt, is een horloge. Ikzelf heb een Breitling Continental en daar ben ik wel trots op. Ik heb hem vier jaar geleden gekocht voor een kleine 5000 euro. Een stevige prijs, dus ik probeer mijn horloge zo goed mogelijk te onderhouden.”

Mobiel

“Mijn telefoon is een BlackBerry Bold 9900, de nieuwste versie met touchscreen. Ik ben heel tevreden over BlackBerry, alleen blijken ze niet altijd duurzaam te zijn. Wel ideaal voor mobiel internet, waar ik veel mee bezig ben. Sinds kort zit ik ook op Twitter. Gert-Jan De Mets was al een tijdje van alles aan het posten over mij en heeft me op die manier over de streep getrokken. ( lacht) Twitter begint de laatste maanden serieus te leven in de voetbalwereld en ik wil mee zijn met mijn tijd.

“Elke dag de afstand Antwerpen – Kortrijk is niet te onderschatten, dus ik ben blij dat ik met een comfortabele wagen rijd: een BMW 330 Cabrio, met hardtop. Een cabriolet is wel leuk in de zomer, om eens naar Knokke te gaan bijvoorbeeld. Intussen is hij wel vier jaar oud en staan er heel wat kilometers op de teller. Niet dat hij slecht optrekt, maar het batterijtje in de sleutel is stilaan plat, misschien wel het signaal dat ik aan een nieuwe toe ben. ( lacht) Ik denk dat ik de volgende keer voor een Jeep ga, wat mij dan ook meteen zou dwingen om aan kinderen te beginnen …”

DOOR BREGT VERMEULEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier