Geef je vader dit jaar voor een keer eens niet een zoveelste stropdas cadeau voor zijn vaderdag. Je kan hem immers ook een polshorloge kopen. Wij selecteerden de meest elegante modellen.

CK Watch

Is je vader jong van geest, dol op design en ziet hij er graag verzorgd uit? Dan hoef je niet langer te twijfelen: koop maar gauw een cK Watch. Calvin Klein en de Swatch Group werken al sinds 1997 samen en die bundeling van talenten leverde al enkele pareltjes van polshorloges op. De collectie wordt regelmatig up-to-date gebracht en dat maakt dat er inmiddels al meer dan 200 modellen – elk op hun manier eigentijds – op de markt werden gebracht. In 2012 werd het gamma wederom uitgebreid, dit keer met enkele sport/chique en meer geklede modellen. In die laatste categorie vinden we de cK voor mannen terug: een stalen polshorloge met kwartsbeweging (drie wijzers + datum) en een vintage look, maar wel met een hedendaags formaat (43mm). Of hoe je Zwitserse verfijndheid kunt krijgen voor amper 225 euro.

Officer

Jou zegt het persoonlijk misschien niet zo veel, maar neem maar van ons aan dat jouw vader zich Richard Gere (in wit kostuum) in An officer and a gentleman nog wel herinnert. En laat nu net de oude waarden die in die film werden verdedigd ook terug te vinden zijn in het neoclassicistische design van de nieuwe Officer van Victorinox Swiss Army. Het horloge heeft zijn naam te danken aan de naam van het eerste Zwitserse zakmes dat door Victorinox Swiss Army voor de officiers van het Zwitserse leger werd gemaakt. Om dat nog extra in de verf te zetten werd de originele versiering in het midden van de wijzerplaat geplaatst.

Het model is beschikbaar in drie versies: de mechanische versie met een wijzerplaat van 40mm, de grote versie met kwartsbeweging en een wijzerplaat van 40mm en tot slot is er ook nog de chronograaf met kwartsbeweging en een wijzerplaat van 42mm. De secondewijzer van het mechanische model is in het blauw gekleurd om de vlotheid van de beweging te benadrukken _ als knipoog naar de klassieke polshorloges kan dat tellen. De Officer zit in een bijbehorend koffertje, samen met een exclusieve versie van het befaamde Zwitserse zakmes. Zowel uurwerk als zakmes is antracietgrijs (vanaf 375 euro).

Maestro Petite Seconde Or Rose

De tijd weergeven, dat kan ook perfect in het goud-roze. Dat maakt de nieuwe MaestroPetite Seconde Or Rose van Raymond Weil ons in ieder geval duidelijk. Om dit kwaliteitsvolle polshorloge voor minder dan 1500 euro aan de man te kunnen brengen, hebben ze bij Raymond Weil wel wat moeten schipperen. We hebben het hier dan ook over een horloge met een stalen horlogekast dat zijn gouden laagje door middel van uitdamping verkreeg. Wat er ook van zij, het contrast tussen het goud-roze en de zwarte achtergrond van de wijzerplaat creëert een erg geslaagd design. Die look wordt extra goed afgewerkt door enkele treffende details: een wijzerplaat met Clou de Paris-design als achtergrond, wijzers en Romeinse cijfers in opgelegd goudwerk, een lederen (en met de hand genaaid) polsbandje met krokodillook en een sluiting van gepolierd staal en goud-roze. Het feit dat de achterzijde in saffierglas is, maakt dat je de uiterst mooi vervaardigde mechanische beweging (automatische opwinding en 31 robijnen) kunt bewonderen. Kan jij een beter cadeau voor je vader bedenken?

DOOR PATRICK DELAROCHE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier