Real Zaragoza trok twee spelers aan die bij het grote Real niet aan de bak kwamen.

Nogal wat Spaanse eersteklassers komen voor hun voorbereidingsstage in augustus naar Nederland. Ze vinden immers een degelijke accommodatie met goede oefenvelden en meestal ook mildere temperaturen dan in eigen land. Maar de afgelopen weken heerste natuurlijk ook bij ons en onze noorderburen een tropische hitte. Real Zaragoza ondervond er blijkbaar ook last van, want de promovendus slaagde er vorige week pas op het laatste nippertje in zijn oefenwedstrijd tegen Heusden-Zolder in het Fenixstadion te winnen met 1-2. Of daaruit mag worden afgeleid dat het niveauverschil tussen beide teams miniem is, blijft echter weer een andere vraag.

“We troffen alvast een goed elftal dat sterk georganiseerd speelde vanuit een gesloten verdediging”, gaf trainer PacoFlores na afloop aan. “Om voor meer doelgevaar te zorgen, hadden we de bal sneller moeten doen rondgaan. Maar momenteel zijn we daar nog niet toe in staat.” De van het grote Real overgekomen Braziliaan Savio sloot zich volmondig bij zijn trainer aan. “In dit stadium van de voorbereiding ligt het accent nadrukkelijk op het fysieke werk, zodat het ons in de wedstrijden aan de nodige frisheid ontbreekt.”

Savio is de belangrijkste transfer die Zaragoza in het tussenseizoen deed. De 29-jarige Braziliaan voelde zich bij Real Madrid op een zijspoor gezet door de komst van diverse megasterren en werd vorig seizoen uitgeleend aan Bordeaux. Hij wilde dan ook andere lucht opsnuiven. De middenvelder heeft overigens nog niets van zijn fenomenale traptechniek ingeboet. In het Fenixstadion was het op één van zijn goed getrapte corners dat GabrielMilito de score kon openen.

Ook deze jonge 23-jarige Argentijnse verdediger maakte eerst een passage bij Real Madrid, zij het een hele korte. De Spaanse landskampioen wilde hem aantrekken als opvolger van de met pensioen gestuurde aanvoerder FernandoHierro maar kon de medische staf er niet van overtuigen dat hij topfit was. Vandaar dat hij bij het veel bescheidener Real Zaragoza belandde. “Ik koester daar geen negatieve gevoelens over”, beweert hij enigszins verrassend. “Real Madrid verkoos uiteindelijk geen beroep op me te doen. Zo gaat dat in het leven. Ik ben niet naar Zaragoza gekomen met revanchegevoelens. Ik ben al heel blij dat ik straks in de Liga mag aantreden, die toch algemeen wordt beschouwd als de sterkste competitie ter wereld.”

Zoals voor elke gepromoveerde club bestaat de belangrijkste ambitie van Zaragoza erin om straks het behoud te verzekeren. “Uiteraard zal dat niet makkelijk zijn”, besluit Savio, “Maar in de Primera División krijgt niemand iets voor niets.” (DDv)

CHAMPIONS LEAGUE : Celta Vigo en Deportivo La Coruña treden vanavond in het strijdperk. Ze nemen het op tegen Slavia Praag en Rosenborg. VILLARREAL, dat één van de drie finales van de Intertoto speelt, zal een ticket voor de Uefacup proberen af te dwingen tegen het Nederlandse Heerenveen. BARCELONA boekte in het seizoen 2002/03 een verlies van 164 miljoen euro. FABIANCANOBBIO, een Uruguayaanse verdediger, gaat aan de slag bij Valencia. ARNOLDBRUGGINK tekende een contract bij bekerwinnaar Mallorca. Veteraan MiguelAngelNadal kreeg een blanco contract. De voorzitter mag zelf bepalen hoeveel de verdediger zal verdienen. MIROSLAVDJUKIC, de 37-jarige centrale verdediger van Valencia, stapte over naar tweedeklasser Tenerife. OVIEDO werd wegens zware financiële problemen naar derde klasse verwezen. (DDv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier