Zie jij goed het verschil tussen natuurlijke borsten en siliconenborsten? “Ja, dat denk ik wel. Je merkt het aan hoe ze eruitzien. Natuurlijke borsten zijn minder cirkelvormig en hangen iets meer. Siliconenborsten zijn echt mooi rond en stevig, die blijven ook goed staan.

“Ik heb geen enkel probleem met siliconenborsten. Ik weet wel dat bepaalde mannen daar niets van moeten weten, maar ik begrijp niet waarom. Je trouwt met die vrouw, niet met haar siliconen.”

Wanneer deed je het eens in je broek van de schrik?

“Ik ben niet gauw bang, maar als kind kreeg ik het wel altijd benauwd in het donker. En met een lichtje aan kon ik niet slapen. Elke keer ik naar bed moest, had ik schrik voor inbrekers. Ik hoopte telkens dat ik snel zou indommelen en dat het snel weer klaar zou zijn, zodat de nacht voorbij was. Als ik beneden geluiden hoorde, kneep ik mijn ogen heel fel dicht en kroop ik helemaal onder mijn deken, zodat ze me niet zouden vinden.”

Wanneer had je de laatste keer de slappe lach?

“Vorige week nog. Toen ik herinneringen ophaalde met mijn beste vriend, Pieter Mbemba van KV Mechelen. Ik lag zeker vijf minuten in een deuk toen hij vertelde over die keer dat ik voor het laatst echt dronken was, een paar jaar geleden. Een andere vriend reed met de auto met een slakkengangetje – ik geloof niet dat hij 30 kilometer per uur haalde – en ik vroeg constant om nog trager te rijden. Die snelheid en de vele bochten maakten het me lastig.”

Eet jij het klokhuis van een appel mee op?

“Nee, ik zie daar het nut niet van in. Ik eet wel vaak fruit. Appels en bananen. Het laatste stuk van een banaan eet ik ook nooit op. Als kind heb ik eens gehoord dat daar beestjes in zitten.”

Wat is het meest exotische wat je kan bereiden in de keuken?

“Mijn ex is van Suriname. Haar ma leerde me wel wat eten van daar klaar te maken, met veel kruiden. Pikante rijst, fruit erbij, een lekker sausje … Dat lukt wel.”

Vul aan: “Er staat een paard in de gang …”

“Nee, dat ken ik niet. Ik heb het meer voor r&b, hiphop en Latin house. Nederlandstalige liedjes, dat is eerder de specialiteit van Tom Soetaers, Hans Cornelis en Wim De Decker. Zij komen daar weleens mee op de proppen. Vals natuurlijk. Als een troep katten. En als Logan Bailly begint met zijn Franse chansons, wordt het helemaal erg. Dan loop ik weg. Dat is gewoon een schande.”

Wat is de raarste plaats waar je ooit al in slaap viel?

“Het strand. Een noodoplossing. Ik was vijftien en mocht op vakantie naar Spanje met een ploeggenootje uit de club waar ik toen speelde. Zijn ouders waren er ook bij. We verbleven op een camping aan zee. Tussen twee en zes uur ’s nachts kon je daar enkel binnen met een speciaal kaartje. Wij stonden voor de deur, waren het onze op de camping vergeten. Dan zijn we maar naar het strand gegaan. Maar het koelde daar ’s nachts serieus af en we hadden geen deken, niks. Om het uur schoten we wakker. Rond zessen zijn we dan stilletjes naar binnen geslopen. We hebben het nooit durven te vertellen aan zijn pa en ma.”

Wat vind jij de grootste bleitfilm aller tijden?

Remember The Titans. Een over racisme. Dat is verkeerd. Ik blijf daar heel gevoelig voor. Ik weet nog dat ik heel hard weende toen ik die film voor het eerst zag. En ik blijf het moeilijk hebben telkens ik hem opnieuw bekijk, hoewel ik normaal gezien helemaal niet zo snel een traan laat in de cinema of voor tv.”

Welke knappe vrouw mag je komen troosten als je de volgende keer naar die film kijkt?

” Adriana Lima, een topmodel in Brazilië. Mijn droomvrouw. Die heeft alles. De perfecte maten en een heel sterk uiterlijk. In haar uitstraling lees je: ‘Ik ben hard to get, want ik weet dat ik er goed uitzie.'”

Waarmee zou jij haar kunnen verleiden, denk je?

“Naar het schijnt heb ik een heel lieve, schattige glimlach. Als ik die even bovenhaal, is ze van mij.”

Als je een snor zou laten groeien, voor welk type snor zou je dan kiezen?

( lacht) “Een à laRonny Van Geneugden.” S

KRISTOF DE RYCK