Zou een muntje kunnen beslissen over wie er wereldkampioen 2018 wordt? Ja, dat kan dus, heren van de FIFA (al zullen wiskundigen wel uitgerekend hebben dat die kans miniem is)!

Neem nu Portugal en Spanje: als zij hun laatste match elk met 1-0 zouden winnen, waren ze onafscheidelijk: gelijke punten, gelijk doelsaldo, evenveel doelpunten voor, onderling gelijkspel, uitslag tegen de anderen ook gelijk, dus onafscheidelijk!

Uiteraard heeft de FIFA (of haar wiskundigen) zoiets voorzien: de fair play zal dan voor scheiding zorgen: gele (één of twee) en rode (na geel of rechtstreeks) kaarten. Na twee matchen was de onderlinge stand van Portugal-Spanje wat dat betreft: 2-1 in gele kaarten.

Ook zoiets kan dus gerust op een gelijkspel eindigen na de laatste match, of denken de wiskundigen hier anders over? Uiteindelijk komt de FIFA dan met ‘het muntje’! Heren van de FIFA, willen jullie nu echt dat een mogelijke wereldkampioen eventueel via een muntje zou kunnen ontstaan? Ik niet en hopelijk vele anderen evenmin.

Geef de toeschouwers spektakel en laat na elk gelijkspel, ook in de eerste ronde, penalty’s trappen. Dan is de afscheiding gegarandeerd.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier