Voor Ronald Vargas zit het seizoen erop. De Venezolaanse middenvelder van Club Brugge heeft last van een pubalgie, een overbelastingletsel, en Club Brugge wil zijn spelmaker rustig laten genezen.

Vargas: “In het begin van het seizoen had ik er al last van. En dat probleem heeft eigenlijk heel het seizoen aangesleept. Ik veronderstel dat het te maken heeft met de aanpassing aan de nieuwe omstandigheden, vooral aan het klimaat. Je hoort toch vaak dat Zuid-Amerikaanse spelers het hier in België tijdens hun eerste jaar moeilijk hebben. Bij mij was dat ook het geval. Dat ik oververmoeid zou zijn, zoals in enkele media werd gesuggereerd, is absoluut niet waar. Het is wel zo dat ik me door die pubalgie dit seizoen op training of in wedstrijden nooit voor honderd procent heb kunnen geven. Op dit moment voel ik me al veel beter. Na onderzoek bleek dat een operatie niet nodig is. Ik doe nu vooral oefeningen om de adductoren te versterken.”

Vargas zei vorige week nog zelf over twee weken terug te kunnen spelen, maar de kans daartoe lijkt klein. Gezien de voorsprong in het klassement op de vierde en de uitgebreide kern van blauw-zwart, dat amper geblesseerden telt onder de middenvelders en aanvallers, wil Brugge de Venezolaan laten rusten. Op die manier kan hij straks fit aan de voorbereiding beginnen. Hem opstellen zou kunnen – Milan Jovanovic speelde vorig seizoen met eenzelfde letsel gewoon door – maar anderen zijn op dit moment fitter.

Hoe kijkt Vargas terug op zijn eerste jaar? “Ondanks alles ben ik tevreden. Maar volgend seizoen wil ik meer brengen. Of ik bij Club blijf? Ja hoor, ik voel me hier goed, dus ik zie geen reden om te veranderen.”

Geen sprake meer van Hertha BSC of Rubin Kazan. Manager Paul Courant: “De twee waren concreet, maar over Berlijn heb ik hem direct gezegd: wat kun jij daar nu al doen, in de Bundesliga? Bestuurders van Kazan hebben hem de kop zot gemaakt, hij kon er veel geld verdienen, maar ze wilden Club niet betalen. Dan stopt het verhaal.”

Volgens Courant hebben we het beste van Vargas nog niet gezien. “Venezuela heeft niet de traditie noch de scholing van Brazilië of Argentinië. Koppel daar zijn blessure aan en het exceptioneel slechte seizoen van Brugge, en je hebt de verklaring waarom. Vargas heeft bij vlagen maar 70 procent van zijn kunnen laten zien. Ik geloof nog steeds in zijn mogelijkheden, hij is een speler die ooit bij pakweg Valencia aan de slag moet kunnen. Maar er moet nog meer mee gewerkt worden. Misschien had hij nu al wel verder kunnen staan.” S

DOOR PETER T’KINT EN STEVE VAN HERPE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier