Geboren op 17 augustus 1979.

Vriendin : Marij, sinds 6,5 jaar.

Wie is je beste vriend ?

Wim Mennes, van Westerlo. We kennen elkaar al heel lang, komen qua karakter een beetje overeen en kunnen van hetzelfde genieten. Ik schiet meestal goed op met jongens die gewoon zijn en gewoon doen. Ik hou niet van opscheppers.”

Waarvan kunnen jullie dan genieten ?

“Een avondje bij elkaar komen met de vrouwen en samen naar de Champions League kijken, een gezelschapsspel spelen of gewoon lekker babbelen.”

Wat doe je doorgaans met oudejaarsavond ?

“We gaan nu al jaren op stap met Wim Wennes, Timmy Simons en Tom Van Ruysseveldt. Iets eten en dan zien we wel. Bij Lommel waren wij destijds een groepje dat goed aan elkaar hing.”

Hoe gedraag je je als je boven je theewater bent ?

“Misschien iets uitbundiger, een beetje dansen en zo van die dingen, maar een ambetante word ik niet. Je hebt er die raar beginnen doen, maar bij mij valt dat eigenlijk heel goed mee ( lacht).”

Wat is je favoriete drank ?

Mazout lust ik wel.”

Je favoriete gerecht ?

“Biefstuk friet met pepersaus. Heel licht gebakken, bijna rauw.”

Waar geef je het meeste geld aan uit ?

“Aan niets speciaals eigenlijk. Ik ben niet materialistisch ingesteld.”

Dan heb je een dik spaarboek ?

“Dat valt nog wel mee, hoor. Je weet ook bij welke ploegen ik nog maar gespeeld heb, hé ( lacht).”

Maar je bent een spaarder ?

“Jawel, dat wel.”

Zegt de beurs je niets ?

“Neen, neen, dat niet. Zulke risico’s zijn niet aan mij besteed.”

Wat ben je van plan te doen met je spaarcenten ?

“Er zijn plannen om te bouwen, dan zal het geld wel genoeg rollen, denk ik.”

Zeggen kansspelen je iets ?

“De Lotto. Eén keer in de week, sinds een jaar of drie, vier. 6 euro. Zoals iedereen hoop je dat je er eens zes zult hebben.”

Stel : je wint volgende week één miljoen euro. Wat doe je ermee ?

“Niets speciaals, denk ik. Mijn levensstijl zou niet veranderen, maar het is gewoon wel een handig hulpmiddel, eventueel voor later als je kinderen hebt.”

Waarvan ben je bang ?

“Van bungeejumpen. Al veel gezien, maar nog nooit gedaan. Op de ladder klimmen is geen probleem, maar springen is nog iets anders natuurlijk ( lacht).”

Naar wat kijk je op tv ?

“Ik vind ‘Het Eiland’ wel goed. Historische films, zoals ‘Gladiator’. Het liefst zie ik humoristische programma’s. Ik ben geabonneerd op Canal+ en probeer ook zoveel mogelijk voetbal te zien, soms tot spijt van mijn vriendin.

Waarmee heb je voor het laatst hard moeten lachen ?

“Met programma’s à la ‘Videodinges’ kan ik echt wel heel hard lachen.”

En geweend ?

“Vorig jaar bij het overlijden van mijn grootvader met wie ik een heel nauwe band had. Voor de rest ben ik iemand die zijn emoties redelijk onder controle kan houden.”

Wat heb je van je moeder en wat van je vader ?

“Wat ik zeker niét heb van mijn vader is de handigheid, want ik ben totaal onhandig. Zijn koppigheid heb ik wel. En ‘eerst zien en dan geloven’, dat heb ik ook van hem. Mijn moeder is op jonge leeftijd plots overleden. Ik was tien jaar. Een leeftijd waarop je het heel goed beseft, maar het nog niet echt tot je door dringt.”

Waar maak je je wel eens druk om ?

“Het verkeer, want ik heb niet veel geduld.”

Is er iets dat je aan jezelf zou willen veranderen ?

“Misschien iets spontaner worden in de omgang. Ik ben iemand die mensen eerst echt goed moet kennen om meer mezelf te kunnen zijn.”

Waar wil je zeker nog naartoe ?

“Ik weet niet hoe dat komt, maar van klein af heb ik altijd al eens naar Amerika willen gaan. Ooit zal het er wel eens van komen, denk ik.”

Wat is je grootste droom ?

“Het summum ? Kinderen krijgen. Dat moet iets fantastisch zijn, denk ik. We hebben altijd gezegd dat twee ideaal zou zijn, maar je weet natuurlijk niet hoe je praat na het eerste, hé ( lacht). Normaal gezien zal dat geen jaren meer duren.”

door Christian Vandenabeele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier