Na de pijnlijke uitschakeling in de play-offs van de Champoins League richten de Buffalo’s zich nu op de Europa League én de strijd om een play-off 1-ticket.

De prestatie vraagt natuurlijk om bevestiging, maar het spelniveau tegen K Beerschot VA was van het betere soort. Sinds hij tegen RE Mouscron de sportieve sleutels in handen kreeg, legde Wim De Decker (38) enkele nieuwe accenten. De ruit op het middenveld behoort waarschijnlijk definitief tot het verleden. In de 4-4-2- veldbezetting die de Waaslander succesvol implementeerde, worden de twee controleurs bijgestaan door twee spelers die iets hoger staan opgesteld. Daarmee is in balbezit sprake van een 4-2-4, om de aanvallers Laurent Depoitre en Roman Jaremtsjoek optimaal bij te staan in en rond de zestien meter.

Door de blessures van aanvoerder Vadis Odjidja en Sven Kums betekende dit tegen Dynamo Kiev en K Beerschot VA dat de actiemakers Anderson Niangbo (links) en Osman Bukari (vanaf rechts) hun kans kregen. Niklas Dorsch nam de rol van Kums over als tempobepaler, houdt duidelijk van combinatiespel en zag dat Niangbo en Bukari bij balverlies de juiste steun verleenden.

Om de weifelende centrale verdedigers Igor Plastoen en Michael Ngadeu te helpen, koos De Decker voor Sinan Bolat (32) in doel. De Belgische Turk had niet meer gespeeld sinds 7 maart (bij KV Kortrijk-R Antwerp FC), maar zorgde na zijn drie schorsingsdagen Europees voor het noodzakelijke zelfvertrouwen achterin. De Decker sprak wel individueel met Davy Roef om een en ander te kaderen. ‘De onderlinge concurrentie moet onze sterkte worden’, weet hij. ‘De ploegprestatie is het belangrijkste om doelen te halen. Dat wij-gevoel wil ik graag accentueren.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier