September 2006, Charleroi-Anderlecht. Enkele seconden voor het einde schreeuwt Bayat in de neutrale zone zijn woede uit tegen Jacky Mathijssen, die er even luidruchtig tegenin gaat.

April 2007, Charleroi-Lokeren. Mathijssen is enkele uren voordien ontslagen. De spionkop zingt heel de wedstrijd de lof van Mathijssen en vraagt het ontslag van Bayat. Na het laatste fluitsignaal loopt Bayat het veld op en geeft hij de fluitende supporters een applausje.

Mei 2007, Genk-Charleroi. De spionkop van de Zebra’s blijft Mathijssen steunen en eist het hoofd van Bayat. Na de match steekt Bayat het terrein over en richt hij zich agressief tot de supporters.

September 2007, Charleroi-Club Brugge. Op het einde van de wedstrijd stormen Bayat en een van zijn neven het veld op en belagen ze de scheidsrechter.

Oktober 2007, Charleroi-Moeskroen. Net voor affluiten betreedt Bayat nog maar eens de neutrale zone, dit keer om Philippe Vande Walle de huid vol te schelden.

Uw plaats is niet in de neutrale zone, maar in de eretribune. Als u op uw stoel zou blijven zitten, zou u dergelijke incidenten kunnen vermijden.

Abbas Bayat : “U geeft daar vijf voorbeelden, maar wat stelt dat voor in vergelijking met het aantal wedstrijden die Charleroi al gespeeld heeft sinds ik voorzitter ben ? Ik loop nooit het veld op tijdens een wedstrijd, hooguit net voor het einde of na affluiten. Staat het ergens geschreven dat een voorzitter heel de avond op zijn stoeltje moet blijven zitten ?”

Nochtans doet geen enkele andere voorzitter zoiets, behalve Johan Vermeersch af en toe …

“Als God en zijn arbiters vaker met ons waren, zou ik het ook niet doen.”

Laten we de incidenten eens overlopen. Charleroi-Anderlecht.

“Mathijssen had getreuzeld bij een vervanging en daardoor kon Anderlecht gelijkmaken. Ik heb hem gewoon mijn gedacht gezegd.”

Charleroi-Lokeren.

“We hadden gewonnen en ik was erg tevreden over mijn spelers, die onder enorme druk stonden. Ik vond het normaal dat samen met hen te vieren.”

Genk-Charleroi.

“Ik was vriendelijk voor onze supporters, behalve voor degenen die niet fair waren. Ik heb hen iets duidelijk willen maken : als je een trainer zo graag ziet, volg hem dan naar zijn nieuwe club.”

De politie maakte een pv op en u riskeert stadionverbod.

“Als men mij schorst, ga ik in beroep. Als ik in beroep verlies, zal ik me bij de beslissing van het gerecht moeten neerleggen. Maar dat zou ik onrechtvaardig vinden.”

Charleroi-Brugge.

“Ik heb me daar gewoon opgesteld tussen de scheidsrechter en mijn neef, die erg kwaad was. Ik was bang voor nieuwe problemen met het scheidsrechterskorps.”

Charleroi-Moeskroen.

“Ik heb alleen maar aan Vande Walle gevraagd om hem na de match te spreken. Ik wou hem van man tot man zeggen dat ik tevreden was over de manier waarop we de match aangepakt hadden, maar ontevreden over de spelers.”

Dat zou je echt niet zeggen als je de beelden ziet.

“Nochtans, opbouwende kritiek, niet meer dan dat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier