Danny Veyt: “Sinds dit seizoen ben ik samen met Willy Quipor trainer van de beloften van Lokeren. We zijn goed bezig want we staan samen met Germinal Beerschot op een gedeelde tweede plaats, op vijf punten van Anderlecht. Hier bij Lokeren loopt heel wat jong talent rond.

“Ik ben al lang jeugdtrainer, maar ik heb nog steeds geen trainersdiploma op zak. Daar komt eind deze maand verandering in, want ik ben van plan mijn UEFA B te halen. Een diploma zal uiteindelijk niet veel verschil maken, want de 35 jaar voetbalervaring die ik heb opgebouwd, zijn onvervangbaar. Mijn ambitie reikt niet verder dan de jeugd omdat een club uit eerste klasse me absoluut niets zegt. Aan het circus van trainers die komen en gaan, doe ik niet mee. Jeugdtrainer zijn is mijn droom.

“Ik was zes jaar trainer bij Germinal Beerschot, twee jaar bij Anderlecht en nu al drie jaar bij Lokeren. Bij elke club heb ik met talentvolle jongeren kunnen werken, daar ben ik erg fier op. Neem nu Germinal Beerschot: daar had ik Dembélé, Vermaelen, Vertonghen en Alderweireld drie jaar lang onder mijn vleugels. Als ik zie waar die jongens nu staan – en ik zeg niet dat het mijn verdienste is – voel ik veel voldoening. Ik voel mij op mijn best als ik met jongeren werk, dan ben ik een happy man.

“Naast mijn bezigheden als trainer heb ik al twaalf jaar lang een voltijdse job, als magazijnier bij DBP Plastics in Wilrijk. Ik begin ’s morgens om zeven uur en werk tot halfvier. Na het werk rij ik meteen door naar Lokeren, waar ik zeven dagen op zeven bezig ben. Mijn job is belangrijk en komt op de eerste plaats, maar als ze mij morgen de kans geven om fulltime op de club te werken, zal ik dat zeker overwegen.

“Het is dus duidelijk dat ik het voetbal niet kan missen. Ik ben gebeten door de microbe en dat laat me niet los: ik ben vorige week nog naar het gala van de Gouden Schoen geweest en ook een uitnodiging om een wedstrijd te spelen voor het goede doel sla ik niet af. Ik heb me altijd heel goed gevoeld in het voetbal, de mooie momenten die ik heb meegemaakt, vergeet ik niet.” S

Danny Veyt is 54. De aanvaller speelde bij FC Boom, SK Sint-Niklaas, KSV Waregem, Club Luik, AA Gent, KSC Lokeren en KSV Sottegem. Hij behaalde 12 caps voor de Rode Duivels en maakte in 1986 deel uit van de selectie op het WK in Mexico.

JEF KERREMANS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier