Noliko Maaseik begint aan de belangrijkste competitie van het seizoen.

Met donderdag het treffen tegen het Servische Radnicki Kragujevac en volgende week dinsdag meteen de tweede Champions Leaguewedstrijd, thuis tegen het Spaanse Cai Teruel, staat Noliko Maaseik voor een erg belangrijke week. Zei Vital Heynen immers niet dat het kampioenenbal het hoofddoel wordt voor dit seizoen?

Kapitein Jo Van Decraen beaamt: “Zoals elk jaar mochten we met de spelersgroep en individueel onze doelstellingen vooropstellen. Als speler van Maaseik ben je verplicht om de titel en de beker te ambiëren. Maar we hunkeren toch allemaal naar het hoogst haalbare op Europees vlak. We speelden al twee keer in de laatste vijf jaar de Final Four van de CEV Cup. Ik denk – ook als je kijkt naar de kwaliteit in ons team – dat we maar eens op de Final Four van de Champions League moeten mikken. Maar soit, laat ons eerst de poulefase doorkomen, want makkelijk wordt het uiteraard niet.”

Hoe schat je de tegenstanders in jullie poule in?

Jo Van Decraen: “Het gaat om de Champions League. Dat betekent sowieso een andere beleving en een hoger niveau. Zet Kragujevac in de Belgische competitie en ze doen bovenaan mee. Mijn collega-middenman Dragan ( Radovic, nvdr) is van die contreien – laten we het zo stellen, want met die mannen moet je altijd wat voorzichtig zijn ( grijnst) – en hij waarschuwde voor de aparte, luidruchtige en vijandige sfeer bij hun thuiswedstrijden. Nu, mij deert dat niet: hoe luider, hoe liever. De eerste wedstrijd winnen is alvast cruciaal als je er met een goed gevoel aan wil beginnen. Teruel beschikt dan weer over een aantal Spaanse internationals. Ze hebben misschien niet de bekendste spelers, maar het zijn stuk voor stuk heel degelijke volleyballers. Tja, en dan Cuneo: naar die matchen, tegen grote namen als Wijsmans, Volkov, Mastrangelo en anderen, kijken we nu al halsreikend uit. Hoe mooi zou het niet zijn als we net als vorig seizoen thuis kunnen stunten tegen een Italiaanse topploeg.”

Vital Heynen verkondigde in deze rubriek dat hij als trainer nooit eerder zoveel kwaliteit bij elkaar had. Wat vind jij van dit Maaseik?

“Voor mij is dit ook het meest uitgebalanceerde team waarvan ik deel uitmaakte. Op elke positie kan er zonder kwaliteitsverlies gewisseld worden en kunnen spelers elkaar aanvullen.”

door roel van den broeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier